Alumil Albania
Choose your local website

Zyrat New Connection

Situata

Kajro Ri është një qytet i ri në Kairo, Egjipt dhe kërkon të përvetësojë një karakter modern i cili është qartësisht i reflektuar në arkitekturën e tij. Qyteti po kërkon për vende pune që sigurojnë një ambient të këndshëm pune, të një estetike të lartë që e bën më tërheqëse për punonjësit, por gjithashtu i përmbahen karakterit profesional për të cilin janë krijuar. Kështu kanë lindur  Zyrat New Connection, një ndërtesë zyrash e dizenjuar nga  Yasser Mansour Concept Architects (YMCA), ideal për çdo kërkesë të biznesit dhe aktiviteti për një numër të madh punonjësish.  

Zgjidhja

Është një përbërje e vëllimeve gjeometrike, drejtkëndëshe dhe cilindrike, që kombinohen në mënyrë harmonike me njëra-tjetrën dhe japin iluzionin e lëvizjes këtij krijimi unik arkitektonik. Pamja e saj është në tonet natyrale prej dheu që janë shumë afër kulturës tradicionale egjiptiane. Ambienti i shkëlqyeshëm i punës brenda rritet nga drita natyrale që depërton falë fasadave që mbulojnë ndërtesën. Hapjet e mëdha dhe të vogla krijojnë interes arkitektonik, pavarësisht linjave të thjeshta të dizajnit. Më në fund, sfida që u përfundua falë edhe sistemeve të aluminit të përdorura, duke i dhënë vlerë të madhe shtesë projektit, ishte marrja e certifikimit LEED. Ky është një dallim që e karakterizon ndërtesën si "jeshile", që do të thotë një zhvillim i lartë i qëndrueshëm. 

 

Arkitektët: Yasser Mansour Concept Architects (YMCA)

 

Identiteti Projektit

Vendi
Egjipt
Qyteti
Kairo
Zona
Cairo Governorate
Viti
2016
Shto tek të preferuarat