Alumil Albania
Choose your local website

Muzeu Arkeologjik i Ri i Aleksandropulit

Situata


Ndërtimi i Muzeut Arkeologjik të Ri të Aleksandropulit rezulton në përmirësimin kulturor të zonës më të gjerë të Aleksandropulis. Ndërtesa e re prej 2.200 m2, ndodhet në Makris Avenue 44, në një sipërfaqe prej 8.400 m2.

Sfida

Siç është mbështetur nga autoritetet e muzeut, objektivi është të përmirësojë më tej atraksionin e vendit si një destinacion turistik, duke pasuruar produktin turistik të ofruar, duke kontribuar gjithashtu në zhvillimin e përgjithshëm ekonomik të zonës përreth për të mirën e ekonomisë lokale dhe ndërmarrjeve më të vogla. Përfundimi i objektit është planifikuar në fund të vitit 2020, por muzeu tashmë ka hapur dyert e tij në mars të vitit 2018 me ekspozitën periodike "Redestos-Selanik, antikitetet përmes udhëtimit të refugjatëve". Përveç kësaj, është njoftuar kohët e fundit se një kopje e imponuar "Fitorja me krahë e Samothrace", e bërë nga mermeri i Thasos, do të vendoset përkohësisht në muze dhe më pas do të vendoset përgjithmonë në mjedisin e tij natyror në ishullin me të njëjtin emër.

Zgjidhja

Kombinimi i sistemeve arkitektonike SMARTIA M11000, SMARTIA M5600 dhe SMARTIA M50 e ALUMIL, të cilat u instaluan në Muzeun Arkeologjik të Ri të Aleksandropolis, përmirësuan vlerën dhe cilësinë e ndërtesës. Në dhomat e Muzeut është e domosdoshme të kontrollohet mbrojtja nga drita dhe të sigurohet plotësimi i të gjitha kushteve të nevojshme, në mënyrë që ekspozitat të mos ndryshohen nga ndriçimi i jashtëm dhe variacionet e temperaturës. Izolimi termik gjatë gjithë vitit, si dhe reduktimi i zhurmës, sigurohen nga sistemi i dritareve SMARTIA M11000 dhe sistemi i avancuar i fasadës SMARTIA M50. Përveç kësaj, sistemi i mbrojtjes nga dielli SMARTIA M5600 siguron mbrojtje të efektshme dhe kontrollin e lejimit të dritës në ndërtesë, duke ofruar në të njëjtën kohë estetikë të lartë falë dizajnit të ri të profileve mbshës.

Identiteti Projektit

Shto tek të preferuarat

Perpunues Alumini

SENSE-AL, Mpinioris Charalabos