Alumil Albania
Choose your local website

Muzeu Arkeologjik i Ri i Aleksandropulit

Situata


Ndërtimi i Muzeut Arkeologjik të Ri të Aleksandropulit rezulton në përmirësimin kulturor të zonës më të gjerë të Aleksandropulis. Ndërtesa e re prej 2.200 m2, ndodhet në Makris Avenue 44, në një sipërfaqe prej 8.400 m2.

Sfida

Siç është mbështetur nga autoritetet e muzeut, objektivi është të përmirësojë më tej atraksionin e vendit si një destinacion turistik, duke pasuruar produktin turistik të ofruar, duke kontribuar gjithashtu në zhvillimin e përgjithshëm ekonomik të zonës përreth për të mirën e ekonomisë lokale dhe ndërmarrjeve më të vogla. Përfundimi i objektit është planifikuar në fund të vitit 2020, por muzeu tashmë ka hapur dyert e tij në mars të vitit 2018 me ekspozitën periodike "Redestos-Selanik, antikitetet përmes udhëtimit të refugjatëve". Përveç kësaj, është njoftuar kohët e fundit se një kopje e imponuar "Fitorja me krahë e Samothrace", e bërë nga mermeri i Thasos, do të vendoset përkohësisht në muze dhe më pas do të vendoset përgjithmonë në mjedisin e tij natyror në ishullin me të njëjtin emër.

Zgjidhja

Kombinimi i sistemeve arkitektonike SMARTIA M11000, SMARTIA M5600 dhe SMARTIA M50 e ALUMIL, të cilat u instaluan në Muzeun Arkeologjik të Ri të Aleksandropolis, përmirësuan vlerën dhe cilësinë e ndërtesës. Në dhomat e Muzeut është e domosdoshme të kontrollohet mbrojtja nga drita dhe të sigurohet plotësimi i të gjitha kushteve të nevojshme, në mënyrë që ekspozitat të mos ndryshohen nga ndriçimi i jashtëm dhe variacionet e temperaturës. Izolimi termik gjatë gjithë vitit, si dhe reduktimi i zhurmës, sigurohen nga sistemi i dritareve SMARTIA M11000 dhe sistemi i avancuar i fasadës SMARTIA M50. Përveç kësaj, sistemi i mbrojtjes nga dielli SMARTIA M5600 siguron mbrojtje të efektshme dhe kontrollin e lejimit të dritës në ndërtesë, duke ofruar në të njëjtën kohë estetikë të lartë falë dizajnit të ri të profileve mbshës.

Identiteti Projektit
Vendi
Greece
Qyteti
Alexandroupoli
Shto tek të preferuarat

Perpunues Alumini

SENSE-AL, Mpinioris Charalabos

DETAJET