Alumil Albania
Choose your local website

Mayia Resort & Spa Eksluziv

Situata

Kompleksi hotelerik me pesë yje në ishullin Grek të Rodos tregon fuqimisht ndikimin e tij nga natyra dhe format e rrjedhshme të ujit. Një lidhje e vetme kryesore e ndërtesës qendrore me zonat e ngrënies dhe argëtimit në natyrë që të çonin në plazh ishte koncepti kryesor i projektimit për përbërjen arkitekturore që rregullonte përbërësit e kompleksit.

Rrezultatet

Lidhja kryesore ka të bëjë me një rrugë natyrore, një korridor që është i njohur për vizitorët gjatë periudhës së verës dhe ai shënohet nga portat ortogonale. Pjerrësia ekzistuese i shërben mirë përbërjes, si prishja e objekteve, duke ofruar një pamje pa pengesa të detit. Kombinimi i vëllimeve të bardha e solide dhe elementëve të ndërtimit të krijon një ndërveprim "të gjallë" midis dritës dhe hijes, i cili përpiqet të kapë qetësinë e suksesit të diellit nga dritat e buta të mbrëmjes. Sipërfaqet e mëdha të përbëra prej xhami në pjesën e përparme të ndërtesës lejojnë që mjedisi i jashtëm të hyjë pa pengesa në brendësi dhe të krijojë një lidhje të qetë.

Identiteti Projektit

Vendi
Ελλάδα
Qyteti
Ρόδος
Zona
Κιοτάρι
Përmasa
12.496 τ.μ.
Shto tek të preferuarat