Alumil Albania
Choose your local website

Lakeside Hotel Spa & Qendra e Konferencave

Sfida

Një hotel modern duhet të ofrojë rehati dhe një shumëllojshmëri të gjerë aktivitetesh për vizitorët e tij. Gjithashtu, duhet të ketë salla të pajisura mirë për konferenca dhe ngjarje të ngjashme. Të gjitha këto formuan planin e ndërtimit të qendrës së konferencave dhe spa të Hotelit Lakeside.

Zgjidhja

Në një lokacion me element të fuqishëm natyror, në Prizrenin e Kosovës, ndërtimi i një hoteli modern, i cili do të ketë ambiente spa dhe salla konferencash ka dëshmuar se është një zgjedhje e shkëlqyer. Pranë liqenit të Vermicës dhe Drinit të Bardhë dhe gjithashtu i rrethuar nga male imponuese, ngrihet Lakeside Hotel Spa & Conference Center. Studio arkitekturore Arbër Shala Architects përfshiu në hartimin e projektit detaje që rrisin lidhjen më të qetë midis artificiales dhe natyrores.

Shqetësimi kryesor i Arbër Shala Architects ishte krijimi i një pikë referimi për Kosovën Jugperëndimore. Orientimi i ndërtesës kontribuon në pamjen mahnitëse të dhomave. Linjat e drejta të strukturës janë në përputhje me vizionin e thjeshtësisë. Një ndërtim që nuk imponohet por bashkëjeton me peizazhin. Ngjyra e bardhë mbizotëruese që përdoret për fasadë sjell një ndjenjë pastërtie.

E njëjta filozofi ndiqet në të gjithë hotelin. Të gjitha dhomat kanë një pamje të peizazhit natyror, i cili e lartëson eksperiencën e vizitorit. Sistemet e aluminit të varur, të izoluar termikisht luajnë një rol kyç në këtë., pasi ato ofrojnë ndriçim natyral të papenguar. Në të njëjtën kohë, sistemi fasadë dhe sistemi mbresëlënës i atriumit prej alumini plotësojnë jashtëzakonisht projektin si në aspektin e performancës ashtu edhe në estetikën.

Architects: Arbër Shala Architects

Identiteti Projektit

Vendi
Kosovë
Qyteti
Vërmicë, Prizren
Viti
2020
Shto tek të preferuarat

Perpunues Alumini

TERMOPLAST S.Z.R.