Alumil Albania
Choose your local website

Kodrat e Minthis

Sfida

Një infrastrukturë e zgjeruar ndërtimi, e cila do të jetë me përdorim të përzier si kompleks rezidencial dhe hotelier, inkorporoi vizionin pas Minthis Hills. Përfundimi i projektit plotësoi kërkesat e larta, me ndërtesa të standardeve të larta dhe hapësira të hapura spektakolare për aktivitete atletike dhe argëtuese.

Zgjidhja

Projekti ambicioz i Minthis Hills është zgjeruar në një sipërfaqe të madhe prej 5 milionë metrash katrorë në distriktin Pafos në ishullin e Qipros. Kompania e mirënjohur në zhvillim rezidencial Pafilia dhe zyra ndërkombëtare arkitekturore Woods Bagot bashkëpunuan me një qëllim të përbashkët: krijimin e një resorti ikonik me përdorim të përzier, i cili do të kombinojë bashkëkohoren me tradicionalen, duke respektuar mjedisin natyror.

Objektet e resortit janë ndërtuar në një pamje të mrekullueshme përgjatë një kodre. Filozofia e dizajnit bazohej në traditën e rezidencave qipriote, me elementin e dritës natyrore në ballë. Gjithashtu, qasja luksoze nuk ka efekt në kurriz të peizazhit natyror. Resorti përfshin pallate, suita dhe apartamente, të gjitha të projektuara në detaje, për të mbuluar çdo nevojë. Hapësirat e mrekullueshme të dritareve dhe dyerve të oborrit janë të dallueshme për resortin dhe mjegullojnë linjat midis pjesës së brendshme dhe të jashtme. Këto hapje mbështeten në mënyrë perfekte nga sisteme të avancuara alumin të cilat përmes dizajnit të tyre – përmirësojnë pamjen e papenguar dhe mbrojnë ndërtesat duke ofruar izolim të lartë termik dhe qëndrueshmëri maksimale.

Mjedisi i jashtëm i Minthis Hills lidh shumë vizitorin me natyrën. Hapësira të gjelbra të zgjeruara, fusha të mëdha golfi, fusha tenisi dhe basketbolli, një qendër stërvitore, një qendër kuajsh, restorante dhe një qendër luksoze Wellness, përbëjnë një përvojë unike jetese për këdo që do të vendosë të largohet nga dhoma ose vendbanimi dhe të ecë nëpër zonat rekreative. . Vlen të theksohet se është ndërtuar vetëm 5% e të gjithë parcelës, duke nënvizuar prioritetin për ruajtjen e peizazhit natyror.

Minthis Hills është një vend i mrekullueshëm. Një botë e tërë që lidh distancën midis luksit dhe thjeshtësisë, arkitekturës dhe traditës bashkëkohore, ndërtesave në shkallë të gjerë dhe dizajnit të qëndrueshëm, duke ofruar një përvojë unike jetese.

Arkitektët: Woods Bagot

Identiteti Projektit

Vendi
Qipro
Qyteti
Pafos
Viti
2019
Shto tek të preferuarat

Perpunues Alumini

Eirinarchos Voudaskas