Alumil Albania
Choose your local website

Hug House

Sfida

Rezidenca për mysafirë është zhvilluar në një ngastër toke brenda një vendbanimi, në periferi të qytetit të Kos. Mungesa e një pamjeje, kontakti me një rrugë të zënë dhe afërsia me një manastir, çuan në një ndërtesë introverte dhe në krijimin e një oborri të brendshëm me pishinën ku shpaloset dhe mbrohet e gjithë jeta private nga ndërtesat përreth dhe gjelbërimi.

Zgjidhja

Fasadat e jashtme të ndërtesave kanë hapësira të limituara, ndërsa ato të brendshme kanë xhama të mëdhenj dhe të vazhdueshëm  që bashkojnë hapësirën  e brendshme me hapësirën e jashtme. Kornizat e mëdha dhe të thjeshta bashkëveprojnë me muret prej guri të ndërtuara nga gurët e zonës, që kanë të bëjnë me shtëpitë tradicionale të zonës. Zona e qetësisë së përditshme në rezidencën kryesore dhe zona e gjumit janë të zhvilluara vertikalisht me njëra tjetrën. Ato përbëjnë vëllime të dallueshme për sa i përket hapësirës, ​​funksionit dhe formës. Ato artikulohen përmes vëllimit më të ulët lidhës të korridorit. Hapësirat komunale kanë një vazhdimësi vizuale dhe funksionale me kopshtin dhe pishinën, ndërsa hapësirat e bollshme të strehimit  ofrojnë mbrojtje nga kushtet e motit. Bujtina shkon vertikalisht me rezidencën kryesore. Të tre zonat si : zonat gjatë gjithë ditës, zona e gjumit dhe bujtina, përcaktojnë hapësirën e jashtme private me pishinën, të cilat unifikohen njëkohësisht. Bimët janë kryesisht mesdhetare autoktone. Linja e mëparshme e pemëve të selvive, përgjatë kufirit me manastirin, është përmirësuar më tej dhe kopshti i agrumeve është ruajtur dhe pasuruar më tej. Oleandrat sigurojnë privatësi përgjatë kufirit të rrugës. Pemët e ullirit dhe selvitë janë mbjellë midis bimëve aromatike; bima e manit në bar do të sigurojë hije dhe një pemë carob-i do të kalojë nëpër pllakat e verandës. Hyrja është e rrethuar nga bimë lulëzuese dhe ekzotike. Frangipani me aromën e tij që të lë pa mend, është një kujtim dhe një lidhje me shtëpinë e fëmijërisë së pronarit. 

Identiteti Projektit

Vendi
Greqi
Qyteti
Kos
Shto tek të preferuarat