Alumil Albania
Choose your local website

Hoteli COCO-MAT Athinë

Situata

Projekti është një rikonstruksion i ndërtesës ekzistuese, në rrugën: "Patriou Ioakeim: 36" në Kolonaki, i njohur më parë si "Blloku i Banesave Z. Lorentzatou", i projektuar nga arkitekti M. Lazaridis dhe i ndërtuar në vitin 1935. Ndërtesa e arkitekturës ndër-luftës në qytetin e Athinës karakterizohet nga simetria vertikale e fasadës dhe ballkoneve me formë të lakuar.

Zgjidhja

Qëllimi i zgjidhjes është që të kombinohen të gjitha elementet karakteristike të pjesës ballore duke unifikuar vertikalisht grupimet e ballkoneve, gjë që rezulton në krijimin e një fasade horizontale, të unifikuar, duke theksuar të gjithë ndërtesën si vazhdimësi e stilit urbanistik. Hoteli ka tridhjetë e nëntë dhoma, njëzet e nëntë prej tyre janë dyshe, dy janë treshe, katër janë teke dhe katër janë suita. Në nivelin e katit të parë tek holli i hotelit dhe një sallë ekspozite / dyqan me pakicë për produktet e kompanisë COCO-MAT. Lëvizja vertikale kryhet përmes shkallëve kryesore dhe ashensorit që janë akoma në pozicionin e tyre origjinal. Me rimodelimin e brendshëm, u instalua një ashensor i dytë për t'u shërbyer personave me aftësi të kufizuara. Ndërsa vizitori është në njërën nga pjesët më të gjalla dhe të zhytura në qytet, ai mund të zgjedh shkallën e bashkëveprimit me mjedisin publik, duke e bërë përvojën e tij të akomodimit unike. Kjo arrihet përmes ndërtimit të fasadave të lëvizshme, e cila ndryshon vazhdimisht sipas dëshirës së përdoruesit dhe përmes dritareve. Për të rritur ndjenjën e lirisë, produktet tona integrojnë brendësinë me mjedisin e jashtëm. Në veçanti, u instalua sistemi me ngritje dhe rrëshqitje SMARTIA S560 e cila dallohet për nivelet e larta të izolimit termik dhe isshtë ideal për të mbuluar hapje të mëdha. Gjithashtu, për dritaret e varet, u zgjodh sistemi izolues termik i aluminit SMARTIA M11500.

Identiteti Projektit

Vendi
Greqi
Qyteti
Athinë
Zona
Kolonaki
Viti
2015
Shto tek të preferuarat

Perpunues Alumini

TECHNIKAL, Νικολής Νίκος