Alumil Albania
Choose your local website

Hotel Moskva

Situata

Në vitin 1905, historia fillon me krijimin e një zone si pikë referimi. Në veri, kalon Danubi madhështor dhe në perëndim,  Sava kontributore, në një nga pikat më të bukura dhe qendrore të Beogradit. Kjo ndërtesë përbën një hotel klasik, një "xhevahir" për qytetin. Në boshtin vertikal, linjat e mprehta theksojnë karakterin e saj të rreptë, ndërsa në boshtin horizontal, lakohet me tendencën për të zbutur këtë nocion.

Rrezultatet

Pamja panoramike pa pengesa kishte të bënte me një pikë përqëndrimi të qasjes arkitektonike dhe një komponent jetësor të ndërtesës. Një qasje minimale e projektimit e cila ruan stilin tradicional mbizotëron në konfigurimin e dritareve përfshirë ato me hark që rrethojnë ndërtesën. Ngjyrat tokësore lejojnë një integrim të qetë në zonën përreth, duke ruajtur karakterin e tij. Shkallët në fasadën e mbuluar nga tapeti i kuq i thellë që çon në hyrje të hotelit zbulojnë karakterin luksoz të brendshëm. Kur bie nata, dritat e katit të parë dhe të çatisë janë të orientuara drejt qiellit me yje, duke krijuar një pamje madhështore e cila rrit shkëlqimin e ndërtesës.

Architect: Jovan Ilkić

Identiteti Projektit

Vendi
Srbija
Qyteti
Beograd
Shto tek të preferuarat