Alumil Albania
Choose your local website

H77

Situata

Një vendndodhje panoramike në këmbët e vargmalit të Hymettus dhe në dukje një shkëmb që pengon çdo ndërhyrje arkitektonike, kjo është zgjedhja ideale për krijimin e ardhshëm të 314 Architecture Studio

Zgjidhja

Dizajni demostron qartësisht influencën e artit Japonez të palosjes së letrave të quajtur Origami, duke kombinuar qoshet e thjeshta dhe të mprehta me një karakter minimalist. Ndërtesa qendron "lehtë" mbi shkëmb, i cili në disa pika duket se depërton në shtëpi dhe në të tjerët krijon pllaja guri. Sipërfaqja 300m2 e shtëpisë është e ndarë në katër nivele, me nivelin e sipërm që ndodhet brenda çatisë dhe është suita kryesore. Dhomat e ndenjes dhe dhomat e tjera të gjumit janë në dy nivelet e ndërmjetme, ndërsa në nivelin më të ulët ndodhen hapësira të ndryshme ndihmëse dhe parkingu.
Pamja nga deti dhe mali, kufijtë e padallueshëm midis jetës urbane dhe asaj të jashtme, si dhe klima e zonës së Vulës, lejuan zhvillimin e një ndërtese me një karakter shumë ekstrovert. Kjo është një karakteristikë që dallon nga hapjet e mëdha të perimetrit, të cilat mbrohen nga një sistem me fasada të lëvizshme alumini duke rritur në të njëjtën kohë karakterin bioklimatik të ndërtesës. Mekanizmat e përparuar të automatizimit që janë integruar në sistemet prej alumini, lejojnë kalimin e duhur të rrezeve të diellit dhe hijëzimin e nevojshëm gjatë ditës sipas sezonit. Estetika minimale e pjesës së jashtme depërton në brendësi. Toni i ngjyrës së bardhë dominon ndërsa disa ngjyra intensive të objekteve dhe mobiljeve të caktuara tërheqin vëmendjen.

 

Identiteti Projektit

Vendi
Greqi
Qyteti
Voula
Zona
Attiki
Viti
2019
Shto tek të preferuarat

Perpunues Alumini

Καραχάλιος Παναγιώτης