Alumil Albania
Choose your local website

H34

Situata

Ndërtesa dominon mbi periferitë jugore të Atikës në Voula, në një ngastër të privilegjuar prej 800 metrash katrorë, vetëm 80 metra nga vija bregdetare

Rrezultatet

Karakteri i tij minimal është zhvilluar në shtatë nivele, pa ndonjë bosht horizontal ose vertikal të simetrisë, duke lejuar që të theksohet ndikimi i dukshëm aziatik në modelin e tij arkitektonik. Dizajni i tij synon të shprehë cilësi skulpturore, ndërsa në të njëjtën kohë jep përshtypjen e një ndërtimi të lehtë vetë-mbështetës. Transformimi abstrakt dhe dekonstruksioni  i morfologjisë së ndërtesës kontribuan në krijimin e një plani projektimi i cili gjithashtu përmbush objektivin e energjisë së ulët.  Më konkretisht, ndërtesa përbëhet nga katër shtëpi të ndara, secila me sipërfaqe të ndryshme, një dhomë përdhese, dy pishina private, një kopsht dhe parkim nëntokësor. Fasada është e dominuar nga tipologjitë minimale të sistemeve prej alumini pa asnjë pengesë vizuale të qosheve, duke ofruar një pamje panoramike dhe duke rritur karakterin asimetrik në imazhin e përgjithshëm të ndërtesës. Më në fund, të katër shtëpitë janë zhvilluar në secilin nivel në një mënyrë të ngjashme, në mënyrë që dhomat e ndenjes të kenë një pamje të papenguar nga deti, përveç katit përdhes, ku dhoma e ndenjes dhe dhoma e ngrënies kanë pamje nga kopshti dhe pishina.

Arkitekt: 314 Architecture Studio

Identiteti Projektit

Vendi
Greqi
Qyteti
Voula
Zona
Atika
Shto tek të preferuarat

Perpunues Alumini

Αφοι Πετρούτσου ΕΠΕ