Alumil Albania
Choose your local website

Green Plaza

Situata

Historia e ndërtesës në kryqëzimin e Bulevardit Kifisias dhe Rrugës Agios Konstantinos në Marusi, fillon në '91. Pozicioni i spikatur dhe elementët arkitektonikë pionierë siç janë kornizat e betonit e kanë formuar atë në një pikë referimi lokale.

Sfida

Συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι, μία ιστορία που γράφεται από το ’91. Κομβική θέση και πρωτοπόρος αρχιτεκτονική με χαρακτηριστικά μπετονένια πλαίσια στο εξωτερικό του κτιρίου.

Zgjidhja

Risia dhe vullneti për të evoluar janë integruar në filozofinë e saj duke lejuar, në të njëjtën kohë, rishikimin dhe përmirësimin e strukturës së saj në kontekstin e një modeli ekologjik të nivelit të lartë, të çertifikuar sipas LEED për Core & Shell. Fasada është e mbizotëruar nga një model i cili përbëhet nga fletë të lëvizshëm alumini në drejtim horizontal dhe vertikal, duke synuar krijimin e një përbërje vizuale të unifikuar. Në anën veriore, kemi fletë vertikale të fiksuara duke marrë pjesë në unifikimin vizual të fasadës. Rrethinat janë kursive dhe ekstroverte, "të hapura për publikun", që funksionojnë si një shtrirje e hapësirës publike duke nënvizuar gjithashtu hyrjet e ndërtesës. "Hapësirat e gjelbërta" në tarraca janë një shembull tjetër i qasjes së projektimit ekologjik të ndërtesës, pasi ato përmirësojnë mikro-klimën dhe në të njëjtën kohë forcojnë uljen e zhurmës dhe izolimin termik të brendshëm.

Identiteti Projektit

Vendi
Greqi
Qyteti
Athinë
Zona
Μαρούσι
Viti
2016
Shto tek të preferuarat