Alumil Albania
Choose your local website

FIVE Palm Jumeirah Dubai

Sfida

Në bregun perëndimor të ishullit artificial The Palm Jumeirah në Dubai, Hoteli FIVE Palm Jumeirah duket pothuajse sikur po del nga deti.

Zgjidhja

Dy krahët identikë të hotelit ndahen nga një portë e harkuar dhe një pishinë horizontale, e cila krijon një korridor në dukje ujor. Duke shkuar nga kontinenti i ishullit në bregdet, kërkimi me synim pamjen çoi në paraqitjen vertikale të 477 dhomave, 221 apartamenteve në anët e ndërtesës me rritje graduale në rënie dhe përfundon në 6 vila plazhi. Meqenëse rezidencat janë të ndara qartë mes tyre, e njëjta hierarki zbatohet për apartamentet, të cilat kanë ballkone të mëdha me pishina private. Në tërësinë e tij, hoteli luksoz shpaloset duke theksuar përdorimin e materialeve natyrore dhe bashkimin e lehtë të brendshëm me mjedisin e jashtëm, duke çuar spontanisht në burimin kryesor të frymëzimit, detin.

 

Arkitekt: P&T Group

 

Identiteti Projektit

Vendi
Emiratet e Bashkuara Arabe
Qyteti
Dubai
Zona
No. 1 Palm
Viti
2015
Shto tek të preferuarat