Alumil Albania
Choose your local website

Stadiumi Cluj Arena

Situata

Në vitin 2011, stadiumi i ri i mirënjohur i futbollit Cluj Arena, është ndërtuar nën projektin e zyrës arkitektonike  Dico si Tiganas. Ishte përsëri viti 1919 kur Stadiumi Ion Moina u ndërtua për të pritur ekipin vendas të futbollit, por pas 88 vitesh, ai u shkatërrua në vitin 2007 në mënyrë që të zëvendësohej nga një stadium i ri i shtetit dhe i artit. 

Zgjidhja

Studimi i aprovuar arkitektural nënkuptonte një stadium jo vetëm të përdorshëm për ndeshjet e futbollit, por gjithashtu të aftë për të zhvilluar evente të ndryshme sportive nga atletika klasike në ndeshjet rugbi. Linjat e thjeshta dhe të buta të dizajnit e bëjnë stadiumin të duket i mahnitshëm në horizont, duket si nje guaskë ovale e cila nuk është e qartë nëse jep idenë që hapet nga brenda ose mbyllet në drejtim të kundërt. Më së shumti, dizajni i tij antropocentrik ofron një lehtësi përdorimi për fansat dhe i mbron ata nga çdo kusht i keq i motit. Stadiumet e shumta dhe të rehatshme (Cluj Arena është stadiumi i pestë më i madh në Rumani) lejojnë një pamje të papenguar të fushës bazuar në pozicionin e vizitorit.  Përveç kësaj, sistemet e forta prej alumini për fasadat dhe dyert e hyrjes ofrojnë zgjidhje të plota për çdo nevojë operacionale. Ngjyra karakteristike metalike pothuajse e bardhë e stadiumit rrit luksin e ndërtimit dhe thekson vëllimin e tij të madh. Një vëllim që bie në sy gjatë natës falë ndriçimit që dallohet lart duke ndjekur gropat e stadiumit, duke e bërë atë të dukshëm nga çdo pikë në të gjithë qytetin.

Arkitektët: Dico si Tiganas

Identiteti Projektit

Vendi
Rumani
Qyteti
Cluj-Napoca
Viti
2011
Shto tek të preferuarat