Alumil Albania
Choose your local website

Hoteli Caravia Beach

Situata

E vendosur në Marmari, Kos, e rrethuar nga palmat, Suitat e Vogla të Caravia Beach dhe restoranti, janë një shtim i hotelit ekzistues. Suitat dhe restoranti janë organikisht të lidhura me një pishinë të madhe të jashtme dhe rrjetin e kuvertës, në ujë. Kompleksi shpaloset rreth një pishine e cila nënvizon 5 shtëpi njëkatëshe, restorantin dhe lidhet me të gjithë mjedisin e strukturuar përmes një rrjeti kuvertash dhe platformash, duke krijuar kanale që rrethojnë hapësirat individuale. Në kushtet e një leximi vertikal të zonës, ndërtesat e shtëpive njëkatëshe janë të organizuara në dy nivele, kati përdhes dhe kati i parë, me të parin siguron akses të drejtpërdrejtë në pishinë përmes oborreve private të dhomave. 

Zgjidhja

Arkitektura e vëllimeve është një ri-interpretim i arkitekturës së thjeshtë në formë kubike, të stilit të ishullit grek me pak hapje për hyrjen në oborr. Dhomat janë të ndara me mure guri dhe oborret e tyre janë të mbuluara me pergola prej druri. Materialet që mbizotërojnë në dhomë janë llaçi i çimentos në banjë, druri i bardhë dhe ngjyrat gri neutrale. Restoranti bëhet një pikë referimi dhe zemra e vendpushimit gjatë verës rreth të cilave gjenden 5 shtëpitë njëkatëshe. Restoranti a la carte "Maina" është dizenjuar me një stil modern dhe të thjeshtë, duke siguruar kështu një mjedis relaksimi për zonat e ngrënies, barin dhe kuzhinën e hapur. Bari me hapjet e tij të gjera e rrëshqitëse të siguruara nga sistemet prej alumini me dizajn minimal, lidh hapësirat e brendshme dhe të jashtme. Hapësira moderne është e kuruar me një përzierje të orendive dhe objekteve kryesisht të bëra me porosi. Koncepti i firmës arkitekturore ishte të krijonte një ambient të relaksuar dhe të sofistikuar për mysafirët e hotelit duke përzier minimalisten në një atmosferë elegante mesdhetare.

Arkitekt : Mastrominas ARChitecture

Identiteti Projektit

Vendi
Greqi
Qyteti
Marmari
Zona
Kos
Viti
2018
Shto tek të preferuarat