Alumil Albania
Choose your local website

Bulevardi H

Situata

Qasja arkitekturore e projektit ndikohet qartë nga filozofia e ndërtimit të pas luftës, e kombinuar me elementë të caktuar të dizajnit bashkëkohor. Ndërtesa mbart një nuance lara-lara dhe një lloj kombinimi të ideve pasi u mor nga një grup i ri arkitektësh me kërkesë të investitorit, i cili synonte krijimin e një karakteri krejtësisht të ndryshëm në krahasim me origjinalin.

Rrezultatet

Për të mbështetur linjat vertikale të ndërtesës dhe për të siguruar ekuilibrin horizontal, u ndërthurën elemente të caktuara arkitekturore për të fshehur disa pjesë të strukturuara dobët ose të panevojshme të ndërtesës. Pas heqjes së fasadave nga qasja origjinale e dizajnit, mbizotëroi një gamë ngjyrash e bardhë dhe e zezë. Një model i thjeshtë i formave drejtkëndore me korniza alumini më pak të dukshme që dallojnë çdo drejtkëndësh, zbatohet tek dritaret. Një linjë "e këndshëme" është adoptuar edhe në formimin në fasadë, duke kërkuar të tërheqë vëmendjen e kalimtarëve. Ekipi i arkitektëve ndau vëllimet e ndërtesës në struktura më të vogla në mënyrë që të zvogëlojë madhësinë e tij dhe ta integrojë atë me sukses në karakterin e tij rrethues urban. Më në fund, një qasje futuriste ndiqet në modelimin dhe dekorimin e brendshëm përmes përdorimit të formave gjeometrike dhe përmes kontrastit i cili krijohet nga vendosja e ngjyrave intensive në velën e bardhë.

Identiteti Projektit

Vendi
Rumani
Qyteti
Bukuresht
Viti
2017
Shto tek të preferuarat