Alumil Albania
Choose your local website

Qendra Tregtare Bellissimo

Situata

Qasja e projektimit për ndërtesën e zyrës Bellissimo Business Center në Sofje, Bullgari, e vendosur pak minuta nga qendra e qytetit, u përcaktua nga nevoja për një pikë referimi në zonën më të gjerë.


Zgjidhja

Qëllimi kryesor i studios arkitekturore Elit, e cila u zgjodh për të projektuar Bellissimo Business Center, ishte të sillte një karakter të fortë në të, duke përdorur imazhe dhe simbole në mënyrë imagjinative. Kështu, ndërtesa mbresëlënëse prej 50 metrash i ngjan një lundrimi me varkë që ngrihet në qiell.

Pamja e saj duket se po ndryshon vazhdimisht, për shkak të reflektimeve në sipërfaqen e xhamit të fasadës, e cila të jep një ndjenjë lëvizjeje. Kjo qasje mbështetet nga një sistem fasadë me izolim termik, i cili është ideal për hapje të gjera, si dhe nga sistemi i aluminit me anim dhe kthesë, i cili rrit ndriçimin natyror dhe siguron performancë të lartë, duke kontribuar në kursimin e energjisë për ndërtesën.

Qendra e Biznesit Bellissimo është rezultat i një vizioni modern që i shton strukturës urbane një ndërtesë bashkëkohore që shquhet për funksionalitetin e lartë dhe estetikën unike.

Arkitekt: Arch. Studio "Elit"

 

Identiteti Projektit

Vendi
Bullgaria
Qyteti
Sofie
Viti
2006
Shto tek të preferuarat