Alumil Albania
Choose your local website

Arma Kule

Situata

Me vetëm disa vite prezencë në krahinën plot lëvizje Çukurambar të Ankarasë, të dy kullat identike prej xhami duken sikur kanë qenë atje për shumë vite. Të integruar plotësisht në karakterin e tyre rrethues urban dhe ritmin bashkëkohor të kryeqytetit, ata i shërbejnë një publiku që kërkon luks dhe cilësi të lartë.

Rrezultatet

Zyrat, dyqanet dhe rezidencat "në mënyrë harmonike" bashkëjetojnë në një mjedis që përpiqet të sjellë karakterin e tij të gjelbër në çdo mënyrë të mundshme. Një projekt i ri dhe inovativ që diferencon veten nga qyteti mbytës që e rrethon atë. Verandat e mëdha sigurojnë ventilim natyror, ndërsa sipërfaqet e mëdha prej xhami lejojnë krijimin e një pamjeje të papenguar si dhe unifikimin e hapësirës së jashtme dhe asaj të brendshme, duke krijuar një ndjenjë lirie. Ky nocion i lirisë amplifikohet nga zhvillimi i përdorimeve ekstroverte të tilla si kafenetë dhe restorantet në hapësirat e gjelbra mbi dyqanet që ndodhen në nivelin e tokës. Më në fund, ndikimi i qartë i ndërtesave fqinje, përcaktoi fasadën e jashtme të përbërë nga guri. Fasada prej guri e ndërtesës përbën një haraç për ndërtesën përreth duke synuar të kontribuojë në krijimin e një karakteri të veçantë e të unifikuar.

Identiteti Projektit

Vendi
Turqi
Qyteti
Ankara
Zona
Çukurambar
Shto tek të preferuarat