Alumil Albania
Choose your local website

Arkivi Historik i Qytetit Novi Sad

Vendimi i komunës së Novi Sadit, Serbi, për të miratuar krijimin e një ndërtese ku do të strehohej Arkivi Historik i qytetit vendosi standartin për ndërtime me cilësi të lartë.

Një ndërtesë e pavarur me dy pjesë të lidhura ishte projektuar për truallin e zgjedhur. Ai përfshinte nivelin e bodrumit, katin përdhes dhe dy kate shtesë.Zyra arkitekturore PRO ING d.o.o. mori parasysh karakteristikat specifike të projektit dhe projektoi ndërtesën, duke përfshirë salla për studiuesit, një bibliotekë, një sallë ekspozite, një sallë konferencash, dhoma për përpunimin e letrës, etj. Vizioni arkitekturor u shërbeu gjithashtu në mënyrë perfekte përmes sistemit struktural prej alumini, i cili ofron efikasitet të lartë energjetik, funksionalitet maksimal dhe rritje të dritës natyrale. Gjithashtu, ajo karakterizohet nga dizajni i saj minimal, i cili i jep një pamje moderne ndërtesës.


Sfida e madhe për arkitektët që ndërmorën projektin ishte krijimi i një godine moderne në të cilën do të mbizotëronin kushte të shkëlqyera për ruajtjen e duhur dhe të sigurt të materialit të vlefshëm arkivor.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth sistemit struktural SMARTIA M50 të përdorur në projektin Arkivi i Qytetit Historik Novi Sad, vizitoni faqen e produktit.

 

Arkitekt: PRO ING d.o.o.

 

Identiteti Projektit

Vendi
Serbi
Qyteti
Novi Sad
Viti
2016
Shto tek të preferuarat