Alumil Albania
Choose your local website

Alex Hotel Kastella

Situata

Hoteli "The Alex" u rikonstruktua duke zënë vendin e një hoteli të viteve '80 në kodrën e Kastella, duke synuar të ishte pika referuese e Pireut, për shkak të pamjes së tij unike panoramike nga Parnitha në Gjirin Saronik dhe Rivierën Athinase.

Zgjidhja

Filozofia e përgjithshme e dizajnit arkitektonik u bazua në krijimin e një hoteli të rehatshëm qyteti, i cili për shkak të vendndodhjes së tij, duhej të projektonte një kornizë e cila ofronte pamjen e shkëlqyer të detit, por në të njëjtën kohë duhet të ishte pjesë e strukturës urbane. Kjo filozofi u shpreh përmes ndërhyrjeve që ndodhën si në guaskën e ndërtesës ashtu edhe në projektin e brendshëm të hapësirave të përbashkëta dhe dhomave.

Bazuar në pamjen, çdo dhomë ishte e vendosur me pamje nga deti duke ofruar në të njëjtën kohë dhe privatësinë e vizitorëve. Hapësirat e mëdha ofrojnë një pamje të papenguar, duke ruajtur filozofinë arkitektonike që kombinon elementët e metalit me ato natyrale:  si toka dhe uji. Fasada adopton një plasticitet që vjen nga çatitë e pjerrëta dhe muret. 
 

Logjika e kornizave është përsëritur në dizajnin e dhomave. Dyshemeja e drunjtë dhe tavolina prej lisi sjellin balancën me elementët prej metali. Korridoret e hotelit krijojnë kontrast me atmosferën e brendshme të ngrohtë pasi përmes opsioneve pikturë njëngjyrëshe dhe drejtimeve lineare në ndriçim krijohet një hapësirë ​​me dizajn minimal.

E gjithë ndërtesa është dominuar nga materiale si : druri (lisi) dhe metalet, ndërkohë që të gjithë ngjyrat e materialeve i referohen ngjyrave të tokës, të cilat të japin ndjenjën e qetësisë dhe përjetësisë. 

Zonat e përbashkëta të pritjes, me kafenetë e hapura gjatë gjithë ditës në katin e parë dhe restorantin në tavan, kanë një dizajn të përbashkët me mbulimin e murit nga pllaka druri vertikale, mobilje prej druri në dhomat e ndenjes dhe një dysheme të mbuluar nga pllaka të errëta të mëdha. Përmes "The Botanist" dhe "Nest", hoteli mirëpret vizitorin në hapësira që ruajnë karakterin e luksit urban të hotelit duke siguruar vazhdimësinë vizuale me qytetin. 

 

Arkitekt: HHHArchitects

*Burimi për përshkrimin e mësipërm ishte HHHArchitects

Identiteti Projektit

Vendi
Greqi
Qyteti
Kastella
Zona
Atika
Shto tek të preferuarat