Alumil Albania
Choose your local website

Kulla Rezidenciale Al Noor

Situata

Në një nga vendet qendrore të qytetit të Doha-s, në Katar, u krijua një projekt arkitektonik i cuditshëm por edhe simpatik me 29 kate në mënyrë që të kënaqte nevojat e pronarëve për strehim.

Zgjidhja

Në një krijim vertikal me lartësi mbi 120 metra, duke formuar formën e shkronjës [X] me të njëjtën strukturë pas çdo kati, ndërtesa përpiqet të bashkojë dhe të "ngatërrojë" elementin e qelqit në njërën anë dhe çimenton në anën tjetër. Hapësirat e mëdha të ndërtesës ofrojnë pamje panoramike të papenguar në çdo pikë të horizontit, ndërsa lejojnë një depërtim të mjedisit të jashtëm në mjedisin e brendshëm, duke mbajtur jashtë elementët e padëshirueshëm dhe shqetësues. Këndet e tij e ndajnë qartësisht ndërtesën nga horizonti dhe mjedisi natyror. Një kullë vërtet imponuese e apartamenteve në bregun lindor të gadishullit të Katarit dhe Gjirit Persik, e cila është plotësisht e harmonizuar me mjedisin e saj dhe filozofinë e ndërtimit të zonës, duke siguruar pak më shumë prestigj për këtë kryeqytet të vogël, por të pasur me kapital njerëzor me më shumë se katërqind mijë qytetarë. 

Arkitekt : James Cubitt & Partners 

Identiteti Projektit

Vendi
Katar
Qyteti
Doha
Zona
Al Wehda St.
Shto tek të preferuarat