Alumil Albania
Choose your local website

150 Charles Street

Situata


Ndërtesa përbëhet nga apartamente luksoze të vendosura në një nga zonat më të shtrenjta të Manhattan, West Village, me pamje nga lumi Hudson dhe Parkut Hudson River. Kjo ndërtesë është një shtesë luksoze e zhytur në horizontin e Manhatanit.
Ndërtesa përfshin deponin e braktisur të Whitehall, një strukturë masive betoni, tullash dhe xhami. Struktura e magazinës ruhet në ndërtesën e re, me sejcilën gji që përcakton shtëpitë e veçanta të qytetit në Charles dhe West Street 10.
Ndërtesa që rezulton është një përbërje e kujdesshme e vëllimeve të vendosura që pengojnë gradualisht, duke ruajtur shkallën e lagjes dhe karakterin romantik.

Sfida

Të ruajë karakterin origjinal dhe pamjen e ndërtesës pa ndryshuar asgjë në pamjen e saj, duke transformuar një ndërtesë të vjetër industriale në nivelin më të lartë të kullave të banimit në Manhatan. Specifikimet e performancës për izolimin termik me efiksitet të ishin ekstreme dhe sfida më serioze ishte që këto kërkesa të përfshihen në një zgjidhje arkitekturore prej alumini që do të zëvendësonte një çelik minimal. 

Zgjidhja

"150 Charles Street" është një tjetër projekt inovativ që i është dhënë ALUMIL-it, në të cilin kompania ka dizenjuar një fasadë me porosi dhe një sistem fasade me dritare me tipar kryesor hapjen me rrëshqitje nga poshtë-lartë, të cilat kanë pamje zero nga brenda dhe nga jashtme, duke krijuar një sipërfaqe homogjene. Përveç kësaj, në sajë të ndërtimit të veçantë të fasadës, ndërtesa mbajti me sukses artikulimin e saj unik të jashtëm, duke përmbushur qëllimin kryesor të zyrës së projektimit. Për të arritur këtë rezultat estetik, sistemi duhej të inkorporonte dizajne të pavarura për njësitë fikse dhe ato operacionale. Dizajni përfundimisht ka shfrytëzuar 83 ekstrudime me porosi, duke dëshmuar jo vetëm kompleksitetin e këtij projekti të veçantë, por edhe aftësitë prodhuese të ALUMIL, duke qenë një nga kompanitë me kapacitetin më të lartë të prodhimit në Evropë. Sistemet e avancuara me porosi të aluminit, ALUMIL mbuluan gjithsej një sipërfaqe prej 7.700 m2.

Identiteti Projektit

Viti
2015
Shto tek të preferuarat