Alumil Albania
Choose your local website
Glass Categories with Specific Features

Kategoritë e xhamit me tipare specifike

adobe_pic-options

Low-E: Emetim i ulët Veshje e dritares me Low-E

Veshje Loë-E është një shtresë shumë e hollë që aplikohet në sipërfaqen e brendshme të xhamit në njësitë e dritareve me xhama dopje ose treshe. Veshja mund të jetë e padukshme për syrin e lirë, por definitivisht ofron përparësi të ndryshme.
Veshja mbron nga rrezet UV (ultra violet) që mund të zbehin qilimat, dëmtojë mobiljet, dhe madje të dëmtojë edhe lëkurën tuaj dhe sytë. Ai gjithashtu pasqyron nxehtësinë gjatë verës duke filtruar rrezatimin e diellit dhe duke e mbajtur rrezatimin infra të kuqe jashtë.
Për më tepër, një kategori e posaçme e xhamave Low-E (shtresat pasive Low-E) kontribuojnë në mbajtjen e ambjentit të ngrohtë në shtëpinë tuaj gjatë dimrit, duke funksionuar në një mënyrë të ngjashme me termusat.

Xhama sigurie:

Xhami i laminuar ose me disa panele përbëhet nga dy ose më shumë panele xhami të ngjitura së bashku. Një ose më disa filma të veçantë lidhës të fortë (PVB), të cilët nuk ndikojnë në qartësinë e xhamave, edhe pse vendosen në mes të xhamave.
Ky lloj foleri ose filmi funksionon si një material lidhës midis xhamave, duke rezultuar në një "sanduiç"  xhamash dhe filmash që përbëjnë një trup të vetëm,  kompakt dhe rezistent, me qëndrueshmëri më të madhe ndaj thyerjeve, siguri të lartë dhe reduktim akustik të zmadhuar. Nëse panelet e laminuara të qelqit thyhen, ato nuk do të copëtohen, për shkak të filmit të vendosur midis paneleve që mban pjesët e thyera së bashku. Në këtë mënyrë, skajet e mprehta dhe të rrezikshme shmangen në rast të thyerjes se xhamave, të cilat përndryshe mund të shkaktojnë dëmtime serioze. Kjo është arsyeja pse ato quhen xhama sigurie.

Xhamat e temperuar

Xhamat e temperuar janë të përpunuara termikisht me qëndrueshmëri më të lartë mekanike dhe termike. Qelqi nxehet duke arritur temperaturat deri në 600 ° C dhe pastaj me shpejtësi (kalitje e plotë) ose ngadalë (përforcim termik) ftohet. Në të dyja rastet, kërkohet një shpejtësi ftohëse e kontrolluar me rreptësi.
Ky proces nënshtron sipërfaqen e qelqit nën një forcë ngjeshjeje, duke siguruar xham me veti të veçanta, si për shembull rezistenca ndaj goditjeve mekanike ose termike, dmth deri në 5 herë më të larta (të nxehur termikisht) ose deri në 2 herë (përforcuar termikisht) në krahasim me xhamat konvencional. Ky proces mbron qelqin nga thyerja për shkak të ndryshimeve në temperaturë të lartë që ndodhin në sipërfaqen e saj (p.sh. për shkak të ndryshimeve të vazhdueshme te hijëzimit).
Kjo është veçanërisht e rëndësishme për xhamat e ekspozuara ndaj rrezatimit intensiv të diellit me absorbim të lartë të energjisë cdo ditë. Përveç kësaj, në rastin e thyerjes, xhamat e temepruar shkërmoqet në grimca qelqi të vogla, të rrumbullakëta, duke eliminuar rrezikun e ciflave të rrezikshme që përndryshe do të ishin një rrezik serioz në rastin e xhamave konvencionale.
Tempered-Glass-options
Reflecting-Glasses-options

Xhamat Reflektues

Xhamat reflektues pasqyrojnë një sasi të konsiderueshme të rrezatimit të diellit, duke reduktuar në një masë të madhe hyrjen e saj në brendësi. Ata janë një zgjedhje e mirë në zonat e karakterizuara nga rrezet e diellit të lartë, pasi ato sigurojnë kushte më të mira të temperaturës sidomos gjatë verës, duke parandaluar ngrohjen e tepërt për shkak të rrezatimit intensiv të diellit. Megjithatë, ata ndoshta do të shkaktojnë reflektime të bezdisshme të dritës së diellit në mjedisin dhe ndërtesat përreth.

Xhama Rezistente ndaj Zjarrit

Xhamat rezistent ndaj zjarrit dallohen për rezistencën e tyre kundër zjarrit, me fjalë të tjera kundër temperaturave jashtëzakonisht të larta. Në varësi të përdorimit të tyre, ato mund të jenë  me xham tek (pa ndarës) ose xham dopje me një ndarës në mes për të përmirësuar izolimin termik.
Qelqet e përdorura në xhamat kundër zjarrit janë gjithmonë të laminuara, që do të thotë se përfshijë një formë "sanduiç", me filma të veçantë që do të zgjerohen pas arritjes së një temperature të caktuar të lartë në mënyrë që të sigurojë rezistencë të zgjeruar të zjarrit. Në varësi të kohës që kërkohet për të vonuar hyrjen e zjarrit në dhomë, dikush mund të zgjedhë kategorinë më të përshtatshme të xhamit duke siguruar mbrojtje për 30, 60, 90 ose 120 minuta. Natyrisht, paneli i xhamit nuk është i mjaftueshëm për të siguruar mbrojtjen e kërkuar nga zjarri. Dritarja apo sistemi i derës së aluminit në të cilin vendoset paneli i qelqit, gjithashtu duhet të jetë në gjendje të përballojë zjarrin në përputhje me rrethanat. Kjo është arsyeja pse sistemet rezistente ndaj zjarrit testohen dhe certifikohen gjithmonë për një kohëzgjatje të veçantë në kombinim me xhamin rezistent ndaj zjarrit.
fire_1-options