Alumil Albania
Choose your local website
Powder Coating

Lyerja me pudër

powder-coating-2

Çfarë është lyerja me pudër dhe pse duhet ta zgjedhim atë ?

Lyerja me pudër është një proces në të cilën mbi sipërfaqen e aluminit shtrihet një shtresë pudre, për t'a lyer atë si edhe për t'a mbrojtur prej faktorëve të jashtëm. Ky proces realizohet në tre faza kryesore:

a)Para trajtimi kimik, gjatë të cilit të gjithë agjentët e padëshiruar hiqen nga sipërfaqja e aluminit, duke i bërë ato gadi për t'u lyer

b)Lyerja, gjatë të cilës pudra e lyerjes sprucohet mbi profile duke përdorur pistoleta elektrostatike.

c) Kurimi, gjatë të cilit pudra polimerizohet dhe stabilizohet mbi sipërfaqen e profileve.

Lyerja me pudër është trajtimi sipërfaqësor më popullor që ekziston, mbasi ai siguron:

 • Opsione të pafundme të pamjeve estetike:
  • Seria e ngjyrave të pudrës së lyerjes praktikisht është e pafund
  • Lyerja : Ekzistojnë pothuajse të gjitha kombinimet e ngjyrave dhe të shkëlqimit
 • Stabiliteti i Ngjyrës: Pudrat janë kategorizuar në dy kategori kryesore përsa i përket degradimit të ngjyrës dhe shkëlqimit për shkak të radiacionit të diellit, Class 1 dhe Class 2, me këtë të dytën të jetë 3-5 herë më rezistente .
 • Rezistenca kundër gërvishtjeve : tekstura e pudrës e përmirëson rezistencës e saj kundrejt gërvishtjeve dhe për këtë arësye profilet mund të menaxhohen(transportohen) dhe përdoren më lehtë në përdorimin e përditshëm.
  Textured colors are way more resistant in that aspect, while smooth colors are more vulnerable.
  Shënim : Ju lutemi të shihni paragrafin për Para anodizimin për të zbuluar edhe mundësi të reja:
 • Lehtësia në mirëmbajtje: Shpëlarje e thjeshtë ose larje me ujë me sapun të butë do të kthejë një sipërfaqe të lyer me pudër në pamjen e saj origjinale fillestare

Cilësi e Certifikuar

Lyerja me pudër e profileve të aluminit është një praktikë e njohur prej kohësh. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se çdo aplikim mund të arrijë një cilësi të lartë tek produkti përfundimtar.

Linjat e prodhimit të Alumil janë të certifikuara sipas certifikatave të njohura botërisht GSB, Qualicoat dhe Seaside Class, dhe që garanton se adopton dhe implementon vetëm procedurat dhe praktikat më të mira ekzistuese, në mënyrë që të ofrojë produkte dhe servise me cilësi të lartë.

Për më tepër, linjat e prodhimit të Alumil përdorin një sistem menaxhimi "jeshil" sistem i cili eliminon substancat toksike (pudra, kemikate) dhe reduktimin e konsumit të ujit, duke qënë plotësisht konform me legjislacionin ambientalist aktual. Alumil gjithashtu operon një sistem sigurie, cilësie dhe ambienti konform kërkesave të ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 dhe OHSAS 18001:2008.

powder-coating-3
powder-coating-4

Çfarë opsione ekzistojnë ? Katalogu i Ngjyrave të Anodizimit të Alumil

Siç edhe u tha më sipër, opsionet e lyerjes me pudër janë pothuajse të pafundme. Në lidhje me këtë Alumil do të shërbejë për çdo pudër të dhënë të kërkuar por në të njëjtën kohë ka krijuar një seri me ngjyra që përfaqësojnë pamjen e tyre estetike dhe plotësojnë nevojat më të zanonëshme në lidhje me ngjyrat dhe qendrueshmërinë.

Alumil rekomandon me forcë pudrat me super qendrueshmëri (Qualicoat Class 2) si për aplikime rezidenciale ashtu edhe ato komerciale, mbasi ato e rrisin vlerën e sistemeve tona, duke dhënë qendrueshmëri ngjyrash për një kohë të gjatë si edhe pamje estetike unike.