Alumil Albania
Choose your local website

Kantina Culinaris

Sfida

Mind Park është një qendër industriale dhe teknologjike në Serbinë qendrore. Ndër ndërtesat e tij të ndryshme, lindi nevoja për të ndërtuar një restorant modern – shumëhapësirë për punonjësit dhe vizitorët e tij.

Zgjidhja

Kantina Culinaris, e projektuar nga arkitektët e Bina Studio, është një ndërtesë që pasqyron vizionin pas Mind Park. Linja të qarta dhe të drejta, kënde të mprehta dhe një çati mbresëlënëse që duket sikur dëshiron të “prekë” qiellin.

Në pjesën e brendshme, ndërtesa është e ndarë në zona. Kështu, është më fleksibël dhe funksional në varësi të përdorimeve dhe nevojave të ndryshme. Ka katin përdhes, kat ekspozitë dhe bodrum të pjesshëm. Në pjesën e jashtme dominon ngjyra gri, e cila sjell një sens premium. Në fasadë vërehet veshja me panelin kompozit të aluminit cilësor, i cili përveç rezistencës ndaj korrozionit në kohë, jep një kontribut të rëndësishëm edhe në fushën e reduktimit të zërit.

Së fundi, përdorimi i sistemit të murit të perdes së aluminit siguron nivele të larta izolimi termik, rrit ndriçimin natyral dhe përmirëson estetikisht rezultatin e përgjithshëm të Culinaris Canteen.
 

Arkitekt: Bina Studio

Identiteti Projektit

Vendi
Serbi
Qyteti
Sobovica-Lužnice, Kragujevac
Viti
2021
Shto tek të preferuarat

Perpunues Alumini

ROLOMATIK D.O.O.