Alumil Albania
Choose your local website

Instituti Rajonal i Onkologjisë (IRO)

Një sfidë e madhe gjatë projektimit të një spitali të ri është kombinimi i funksionalitetit me estetikën. Në Institutin Rajonal të Onkologjisë (IRO), këto të dyja kombinohen lehtësisht dhe jo mbi njëra-tjetrën.

Fokusi qendror i vizionit të arkitektit Sebastian Savescu për projektin ishte ndryshimi i mënyrës se si pacientët e shohin objektin spitalor përpara se të hyjnë brenda. Qasja arkitekturore lindi pikërisht nga kjo nevojë për  të patur një këndvështrim më pozitiv.

Fasada transparente zvogëlon distancën mes pacientit dhe spitalit, duke e shndërruar në diçka më të këndshme. Për të arritur këtë, u përdor një sistem fasade alumini me varje në mur për të përmirësuar ndriçimin natyral duke siguruar efiçencë të lartë të energjisë. Një tjetër element që i shërben vizionit arkitekturor për një identitet më të favorshëm estetik të ndërtesës është ngjyra e përdorur në fasadat anësore që rrethojnë dritaret me mentesha me nuanca të kuqe dhe gri. Në këtë mënyrë ndërtesa “merr jetë” dhe duket se është në dialog me pacientin, duke dhënë një mesazh më optimist.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth sistemit të fasadës me varje në mur, sistemit të aluminit me mentesha dhe dyerve hyrëse të përdorura në projektin e Institutit Rajonal të Onkologjisë (IRO), vizitoni faqet përkatëse të produkteve të SMARTIA M7, SMARTIA M11000 dhe COMFORT M940.

 

Arkitekti: Sebastian SAVESCU - Idetë e SAM

Identiteti Projektit

Vendi
Rumania
Qyteti
Lasi
Zona
Lasi
Viti
2022
Shto tek të preferuarat