Alumil Albania
Choose your local website

Kulla Al Jawharah

Situata

Elementët kryesorë të konceptimit të stilit arkitektonik janë linjat elegante bashkëkohore, duke synuar një përvojë unike jetëse për vizitorët e kullës më të bukur në Jeddah, Arabia Saudite. Ndërsa ndërtesa karakterizohet nga mungesa e uniformitetit, pasi ka ndryshime të vazhdueshme në paraqitjen e kateve ndërsa ngrihet, struktura mbetet e ngjeshur dhe veçanërisht e ngurtë. Pjesa më e vështirë dhe e ndërlikuar e ndërtesës është fasada qarkoke e sipërme e cila krijon përshtypje me lakimin e saj.

Rrezultatet

Panelet reflektuese shpërndajnë dhe refraktojnë dritën, duke krijuar një iluzion në formën e një xhevahiri. I njëjti stil luksoz është gjetur edhe në brendësi, i cili lë mbresa përmes dekorimit të tij gjeometrik, kontrasteve të ngjyrave dhe konfigurimit unik të dhjetë kateve të fundit nga Versace Home. Elementet kulturorë lokalë si në zonën përreth ndërtesës ashtu edhe në hapësirat kryesore të saj janë përgjegjëse për integrimin e saj të qetë në atmosferën e qytetit. Më në fund, orientimi i dhomave drejt Detit të Kuq i ofron vizitorit mundësinë për të admiruar këtë pamje të pandërprerë.

Identiteti Projektit
Vendi
Saudijska Arabija
Qyteti
Jeddah
Viti
2014
Shto tek të preferuarat