Alumil Albania
Choose your local website

Hotel Moskva

Situata

Në vitin 1905, historia fillon me krijimin e një zone si pikë referimi. Në veri, kalon Danubi madhështor dhe në perëndim,  Sava kontributore, në një nga pikat më të bukura dhe qendrore të Beogradit. Kjo ndërtesë përbën një hotel klasik, një "xhevahir" për qytetin. Në boshtin vertikal, linjat e mprehta theksojnë karakterin e saj të rreptë, ndërsa në boshtin horizontal, lakohet me tendencën për të zbutur këtë nocion.

Zgjidhja

Pamja panoramike pa pengesa kishte të bënte me një pikë përqëndrimi të qasjes arkitektonike dhe një komponent jetësor të ndërtesës. Një qasje minimale e projektimit e cila ruan stilin tradicional mbizotëron në konfigurimin e dritareve përfshirë ato me hark që rrethojnë ndërtesën. Ngjyrat tokësore lejojnë një integrim të qetë në zonën përreth, duke ruajtur karakterin e tij. Shkallët në fasadën e mbuluar nga tapeti i kuq i thellë që çon në hyrje të hotelit zbulojnë karakterin luksoz të brendshëm. Kur bie nata, dritat e katit të parë dhe të çatisë janë të orientuara drejt qiellit të yllit, duke krijuar një pamje madhështore e cila rrit shkëlqimin e ndërtesës.

Rrezultatet

Neometan panoramski pogled bio je žarište arhitektonskog pristupa i vitalni element zgrade. Minimalni dizajn koji zadržava tradicionalni stil dominira u dizajnu prozora koji okružuju zgradu. Zemljane boje omogućavaju besprijekornu integraciju u okolno područje, uz zadržavanje svog karaktera. Stepenice na fasadi prekrivene crvenim tepihom koje vode do ulaza u hotel otkrivaju raskošan karakter same unutrašnjosti. Kada padne noć, svjetla prvog sprata i krova orijentisana su ka zvjezdanom nebu, stvarajući veličanstven prizor koji pojačava glamur zgrade.

Identiteti Projektit
Vendi
Srbija
Qyteti
Beograd
Shto tek të preferuarat