Alumil Romania
Choose your local website

Century Plaza Hotel

Provocare

Un hotel istoric din zona Century City din Los Angeles avea nevoie de o renovare pentru a se alinia trend-urilor contemporane. Legendarul Century Plaza este un punct de referință al orașului, așadar reproiectarea sa ar trebui să valorifice îndelungata sa existență.

Solutie

Century City este un cartier vestit, localizat în partea de vest a Los Angelesului. Este centrul de afaceri al orașului, iar acest lucru devine evident atunci când cineva admiră spectaculoasa linie a orizontului creată de turnurile înalte. Century Plaza Hotel, localizat în inima Century City, atrage neechivoc privirile vizitatorilor.

Clădirea, care a fost inițial proiectată de Minoru Yamasaki în perioada anilor '60, a fost repartizată pentru renovare companiilor arhitecturale de renume internațional “Pei Cobb Freed”, “Gensler” și “Marmol Radziner”. Propunerea architecturală a avut drept scop renovarea clădirii ca întreg, urmărind reconstrucția camerelor și transformarea lor în apartamente vaste și luxuriante. Rezultatul acestei abordări diferite în ceea ce privește camerele, a dus la o reducere a numărului acestora de la 726 la 394. Liniile minimaliste ale clădirii sunt utilizate atât extern cât și intern, fară detalii excesive. Cu toate acestea, un sentiment de eleganță și lux este evident.

În cadrul renovării, anumite elemente existente anterior precum balcoanele individuale, au fost menținute. Toate spațiile hotelului au fost echipate cu un sistem liftant-glisant, izolat termic și fonic, din aluminiu, ce oferă eficiență energetică ridicată și, în același timp, acesta se adaptează perfect stilului modern al clădirii. 

Century Plaza Hotel este pregătit pentru un al doilea ciclu de viață. Acest hotel este un reper de mare însemnătate pentru orașul Los Angeles, fapt datorat găzduirii Președinților Statelor Unite și ale celebrităților. Nou renovatul Century Plaza își va deschide porțile pentru a asigura încă odată comfortul și standardele înalte de trai cu care ne-a obișnuit. 

 

Arhitecți:  Pei Cobb FreedGensler și Marmol Radziner


Identitatea proiectului

Tara
USA
Orasul
Los Angeles
Ani
2018
Adaugati la favorite