Alumil Romania
Choose your local website
header-factory-yellow

Istoric

Istoric Alumil
1988

Compania este infiintata de actionarii curenti (Familia Mylonas) dupa retragerea lor din "Insutria Aluminiului din Nordul Greciei", care opera tot in productia profilelor de aluminiu.

In martie 1988, compania incepe sa construiasca primele spatii comerciale, in zona Kilkis.

1989

Compania isi expune primele trei sisteme de aluminiu la Expozitia Internationala din Salonic.

In octombrie, se incheie ridicarea primei fabrici.

1990

Incepe productia cu operarea primei linii de extrudare a aluminiului de 1,600 MT (tone metrice) cu o capacitate de productie de 7,000 tone pe an.

1993

Incepe productia cu operarea primei linii de extrudare a aluminiului de 1,600 MT (tone metrice) cu o capacitate de productie de 7,000 tone pe an.

1994

Departamentul de Research and Development (R&D) este infiintat pentru a crea produse noi, inovatoare, cataloage tehnice si sa ofere suport proiectelor majore, inclusiv design si consultanta statica pentru constructii din aluminiu.

In septembrie, este creat un laborator de control al calitatii in departamentul de vopsire in camp electrostatic, monitorizat cu echipamet special al organizatiei germane GSB.

1995

Repere de business

Instalarea unei noi unitati de productie cu capacitate de 10,000 tone anual, precum si trei noi unitati pentru maturare. Aceasta linie de productie dubleaza capacitatea de productie a ALUMIL, astfel facilitand:
    1. atingerea cererii crescute pentru produsele sale
    2. si expansiunea sistematica a companiei la nivel global.

Subsidiara INTERNO este infiintata pentru productia de usi de interior din aluminiu si paneluri de lemn, combinand de asemenea sticla, pielea si alte materiale.

 

Repere ESG (Guvernanta sociala si de mediu)
Incepe procesul de obtinere a certificatuluiISO 9001 pentru diviziile de productie a profilelor de aluminiu si vopsire in camp electrostatic.

1996

O a doua linie de extrudare a aluminiului cu o capacitate anuala de 12,000 tone incepe functionarea.

Subsidiara ALUFOND este infiintata pentru a opera intr-o turnatorie de 18,000 tone pe an, permitand o integrare verticala si productie pentru Alumil.

In noiembrie, compania semneaza intelegerea cu Porsche Design, pentru a produce sisteme de usi si ferestre, ce poarta semnatura Porsche.

1997

O linie verticala de vopsire in camp electrostatic cu o capacitate de 12,000 tone pe an este instalata, parte a legii dezvoltarii L.1892/90 de 4,46 mil € impreuna cu noi sedii.

Aceste investitii sunt parte din planul strategic vast al companiei, pentru integrarea verticala.

Subsidiara ALUMIL ROM este infiintata pentru a produce si distribui profile, pentru a achizitiona depozite in Bucuresti si a distribui in patru orase din Romania.

In decembrie, ALUMIL incepe procedurile pentru ofertarea publica (IPO) in Bursa din Atena.

1998

In Grecia, este fondata compania ALUKOM in regiunea industriala Komotini, cu o investitie de 5,6 milioane sub actul L.1892/90 aprobata pentru montarea unei prese de extrudare cu capacitate de 1800 MT.

Se pun bazele unei noi subsidiare in Ungaria, sub numele de Alumil HUNGARY, care functioneaza prin inchirierea depozitelor din vecinatatea Budapestei. De asemenea, o noua subsidiara este infiintata in Albania, ALUMIL ALBANIA SH.P.K., pentru a patrunde in piata locala si, de asemenea, o noua subisidiara este infiintata in Bulgaria, sub numele de ALUMIL BULGARIA.

Are loc o relocare, a comapniei care produce usi pentru interior, INTERNO S.A., in birourile private din zona industriala Kilkis si se pun bazele unei noi investitii pentru achizitionarea de echipamente suplimentare.

Compania continua expansiunea cu achizitionarea de terenuri si cladiri in zona industriala Kilkis, pentru a deschide depozite, precum si departamente pentru producerea profilelor.

Compania achizitioneaza terenuri si cladiri de la subsidiara MILEX S.A., pentru a crea unitatea noua pentru sublimarea si o unitate de productie de componente turnate sub presiune.

1999

O a doua subsidiara, ALUMIL EXTRUSION, este deschisa in Romania pentru a produce profile cu rupere de punte termica si o noua subsidiara este infiintata in Polonia, ALUMIL POLSKA.

Alumil a achizitionat o parcela de pamant in zona industriala Kilkis si unitatea pentru linia de vopsire orizontala in camp electrostatic.

Are loc relocarea din Salonic in zona industriala Kilkis a MILEX S.A.

In octombrie, noua subsidiara ALUNEF S.A. achizitioneaza activele (terenuri, cladiri, masinarii) ale Aluminium Industry V.AL.V.E., care fusese anterior inchiriata de catre ALUMIL.

Compania pune bazele unei intelegeri cu actionarul majoritar al companiei egiptene de extrudare a aluminiului, pentru achizitionarea pachetului majoritar al actiunilor, pentru a se extinde si in pietele arabe. Compania pune bazele infiintarii unei companii pentru distributia de accesorii si profile de aluminiu in Egipt.In acest an se infiinteaza o noua subsidiara in Ucraina, ALUMIL UKRAINE.

2000

Alumil realizeaza o majorare de profit de €29.6 de la ASE (Bursa de Valori Elena), capitalizand rezervele si adaugand un capital nou prin emiterea de noi actiuni, platite in numerar.

O a treia linie de extrudare incepe functionarea in Kilkis, cu o capacitate anuala de 8,000 tone.

O serie de noi subsidiare sunt infiintate: Alumil MISR pentru aluminiu si MISR pentru productia de accesorii (Cairo, Egipt), Alumil Deutschland, Alumil Skopje si Alumil Milonas Cipru, pentru cresterea vanzarilor pe pietele dedicate din Germania, FYROM si Cipru.

Centrul european de logistica al Alumil incepe sa opereze in Frankfurt, Germania.

In Serres, Grecia, subsidiara METRON este infiintata cu scopul de a produce si instala usi si ascensoare automatizate.

2001

Repere de business

Constructia centrului de logistica ce are o suprafata totala de 28,000m2 din Kilkis este finalizata, precum si instalarea unei noi unitati de vopsire orizontala in camp electrostatic.

Prima faza a modernizarii fabricii din Xanthi, apartinand subsidiarei ALUNEF (noua unitate de constructii si vopsire in camp electrostatic) este finalizata si se incheie si investitia a METRON (2000) in Serres.

Doua subsidiare sunt infiintate in Serbia, pentru a introduce si promova produsele ALUMIL pe piata locala.

Grupul Alumil anunta infiintarea de subsidiare noi in Italia si Bulgaria.

Subsidiara ALUFOND este integrata companiei principale, pentru a optimiza procesul de productie si a reduce costul total de operare.

Repere ESG (Environmental-Social-Governance)

ALUMIL a fost prima companie din industrie care a inlocuit substanta toxica TGIC din vopsirea in campul electrostatic cu pudre fara TGIC, optimizand costul pentru aceasta optiune.

2002

Repere de business

Doua noi subsidiare au fost infiintate in zona industriala Kilkis: G.A. Plastics, pentru productia de placi de policarbonat si ALUFIL, pentru productia de paneluri de aluminiu compozit si anume J-Bond si instalarea a patru unitati de anodizare pentru profilele de aluminiu.

Se infiinteaza in Cipru o a doua subsidiara, pentru a acoperi nevoile curente ale pietei cipriote.

Urmand planul comercial strategic de expansiune, Alumil deschide in Atena si in Salonic noi showroomuri, birouri, depozite, precum si doua centre de insturire dotate cu cea mai inalta tehnologie, cu o suprafata de 14,000m2 pentru arhitecti, ingineri, executanti si dealeri.

Alumil devine parte a unor intelegeri importante pentru reprezentarea si promovarea unor produse exclusive cu Phifer Inc. (o gama variata si vasta de produse pentru protectie solara), ASA (motorizare electrica), GU (accesorii pentru sisteme de aluminiu si automatizari electrice) si GEZE (accesorii de ultima generatii pentru sisteme de usi automate).

Subsidiara ALUNEF deschide o noua unitate de productie cu o capacitate de 8,000 de tone pe an si subsidiarele din Bulgaria si Romania au nou unitati de vopsire orizontala in camp electrostatic, cu o capacitate de 12,000 tone anual.

Repere ESG (Environmental-Social-Governance)

Alumil obtine certificari ISO 14001:1996 pentru sistemul de management al mediului inconjurator.

Se instaleaza in anul 2002 noul echipament pentru unitatea de vopsire in camp electrostatic (pudra fina, nepotrivita pentru reutilizare), cu rezultate pozitive pentru companie, precum si pentru mediul inconjurator. O reducere cu 60% a amenzilor este obtinuta (de la 10% la 4%), cu economisirea in total a 26 de tone de pudra anual.

2003

Repere de business

Investitiile ompaniei mama ALUMIL ((€17.5m) si Grupului (€35.7 m) in 2003 deschid calea catre o noua subsidiara in Serbia, ALUMIL COATING (cu o investitie de aproximativ €2m in Romania, €1.1m in Serbia si €3.8 in Germania)

O noua investitie de €6m se produce in Komotini (Grecia) pentru o unitate de productie cu o capacitate de 4,500 de tone pe an.

In combinatie cu linia de productie de 20,000 tone din Kilkis, in Serbia (cu mai bine de €10 m investiti) si in Albania (€5m investitia), capacitatea anuala totala de productie a Grupului depaseste 73,000 tone si 53,000 tone in vopsirea in camp electrostatic, cifre impresionante conform standardelor elene si europene.

ALUMIL primeste pentru a patra oara premiul pentru contributia sa la dezvoltarea economica a Europei, din partea Growth plus Europe's 500

Toate subsidiarele grupului (25, cu un numar de 1,350 angajati) participa pentru prima data in 2003 la datele financiare conslidate, acoperind o suprafata proprie de 600,000m2 de proprietati, cu 220,000m2 de capabilitati industriale.

Repere ESG (Environmental-Social-Governance)

Se pune un accent puternic pentru sistemul de imbunatatire constant si se adopta sistemul de management al performantei integrate a grupului.

2004

Planul de investitii, finalizat in cea mai mare parte a sa, include investitii de €10 pentru echipament mecanic nou pentru instalatii si €33,5m pentru Grup: noi linii de productie, imbunatatirea si modernizarea capacitatii de productie, noi depozite si alte utilitati.

Are loc achizitonarea industriei bosniace de aluminiu ALPRO - detinand active de €10m - este finalizata in mai si este prima achizitie externa a grupului. Adaugand noile complexe industriale, capacitatea anuala de productie ajunge la 85,000 tone de profile de aluminiu si 50,000 tone de pudra.

2005

Repere de business

Cu completarea complexelor industriale din Serbia (€13m) si Albania (€8m), capacitatra totala de productie anuala a grupului a ajuns la 85,000 tone pe an si depaseste 50,000 tone pe an pentru pudra, acestea fiind cifre cu adevarat impresionante pentru Europa.

Amplificarea rapida a exporturilor a fost un moment foarte important si rezultatul unui efort constant, in Orientul Mijlociu, Africa, pietele din Occident si SUA, cu constuctii impresionante la nivel mondial (hoteluri, case, aeroporturi, zgarie-noi, sali de sport etc) la care au fost utilizate sisteme Alumil.

Repere ESG (Environmental-Social-Governance)

Actualizand certificatul in concordanta cu versiunea imbunatatita a EN ISO 14001:2004 pentru sistemul de management al mediului inconjurator pentru extrudare, vopsirea in camp electrostatic, imitatie de lemn si profile cu rupere de punte termica.

2006

Camera de comert acorda inca o data Alumil premiul pentru activitatile de export, precum si pentru implicarea in dezvoltarea economica a Europei, prin Europe's Growth Top 500.

2007

Repere de business

Crestere de €20,2m in activele non-curente ale Grupului in 2007.

Instalarea unei noi linii de anodizare in Kilkis, o investitie de €15m.
Subsidiara ALUMIL GULF este infiintata in UAE, pentru a distribui profile de aluminiu si accesorii in zona Golfului.

Alumil ROM este listata la Bursa de Valori.

Repere ESG (Environmental-Social-Governance)

Reciclarea apei pe intreg procesul de fabricatie. Prin actiuni punctuale, am reusit sa reducem consumul de apa cu mai bine de 80% in liniile noastre de extrudare si anodizare si cu 40% in liniile de vopsire in camp electrostatic.

Am derulat un program de economisire a energiei electrice si am redus consumul nostru general de curent electric cu 12%.

2008

Repere de business

Noua linie de anodizare incepe functionarea in Kilkis. 70 aparate noi functioneaza in noua linie, cu o capacitate de 800m2 de suprafete anodizate pe ora.

Subsidiara Alumil North America este infiintata in Statele Unite ale Americii, pentru a distribui profile de aluminiu si accesorii in zona extinsa a Americii de Nord.

Alumil anunta instalarea unei noi turnatorii in zona industriala Kilkis.

Repere ESG (Environmental-Social-Governance)

ALUMOK si ALUNEF obtin certificare pentru Managementul Calitatii.

Unitatea de vopsire in camp electrostatic din Bulgaria obtine certificare Qualicoat si GSB.

Schimband sursa noastra de energie eletrica de la LPG la gaz natural, am redus emisia de dioxid de carbon cu 124%.

Folosim un proces de vopsire fara crom. Mai mult decat atat, prin actualizarea liniei noastre de vopsire, am redus utilizarea componentelor chimice pe durata procesului si imbunatatim calitatea lichidului folosit.

2009

Repere de business

Autorizatia pentru emiterea de noi obligatiuni in valoare de €120 mil.

Grupul Alumil anunta infiintarea unei noi subsidiare, ALUMIL SOLAR S.A., in Kilkis, Grecia.

Integrarea subsidiarei ALUMIL COATING SRB in subsidiara ALUMIL YU INDUSTRY S.A.

Alumil anunta integrarea subsidiarei grecesti ALUNEF S.A.

Grupul Alumil anunta infiintarea unei noi subsidiare ALUMIL KOSOVO SH.PK in Pristina, Kosovo.

Grupul Alumil anunta infiintarea unei noi subsidiare ALUMIL TECHNIC LTD, cu sediul in Serbia.

Repere ESG (Environmental-Social-Governance)

Instalatie speciala pentru colectarea si reciclarea/reutilizarea vopselei in exces, care nu se aglutineaza pe suprafata din aluminiu.

2010

Repere de business

Finalizarea achizitiei INTERNO S.A. de la compania sa parinte.

ALUMIL achizitioneaza procente detinute de partile minoritare in subsidiarele ALUKOM S.A. si ALUMIL SOLAR S.A.

Finalizarea fuziunii prin integrarea subsidiarei grecesti ALUNEF S.A.

Repere ESG (Environmental-Social-Governance)

Recicland aluminiul prin turnatoria noastra interna. Folosind aluminiu reciclat de cea mai inalta calitate, nevoia de energie electrica este cu 95% mai redusa decat cea necesara electrolizei aluminiului. Mai mult decat atat, turnatoria noastra este una din cele cateva la nivel global ce utilizeaza partial energie solara.

2014

Repere de business

Grupul Alumil infiinteaza noi subsidiare in Kenya.

Repere ESG (Environmental-Social-Governance)

Punem in aplicare o abordare holistica a intregii noastre linii de productie si incercam sa reciclam fiecare deseu produs in fabricile noastre. Notabil este faptul ca in anul 2014 am reciclat aproximativ 1000 de tone de reziduu non-metalica.

2015

Grupul Alumil anunta infiintarea unor noi subsidiare in India si Australia.

2017

Am inlocuit toate lampile HPS din zonele noastre de productie cu noile lampi LED ecologice, economisind 80% din energia consumata pentru iluminat.