Alumil Romania
Choose your local website

Stadionul Cluj Arena

Situatie

În 1911, primul stadion de atletism și fotbal a fost construit la Cluj, lângă Parcul Central și aproape de râu. O tribună din lemn a adăpostit spectatorii. După 50 de ani, în 1961, a fost construit un stadion de beton în locul celui vechi. Avea o formă de potcoavă și a primit după ceva timp numele unui celebru sportiv român. După alți 50 de ani, după mai mult de un deceniu de dezbateri și propuneri, noul Cluj Arena a fost construit și deschis publicului în 2011.

Rezultate

Cel mai important element conceptual al acestui proiect este transparența care permite conexiunea vizuală între interior și exterior. De asemenea, permeabilitatea vizuală a fațadelor permite obiectivelor turistice să fie văzute din interiorul stadionului și să mențină publicul conectat la parc și dealuri. La nivel de oraș, stadionul a devenit un reper simbolic contemporan, în special datorită formelor fluide, peisajului artificial amplu în relație constantă cu râul Someș și parcul din apropiere. Panta artificială care înconjoară tribunele conectează verdele parcului la mediul construit, reducând amploarea clădirii.

Imaginea Arenei pe timpul zilei este sporită de complexitatea și diversitatea condițiilor naturale, de luminăanaturală și mai ales de lumina apusului de-a lungul râului. Seara, Arena dezvăluie două imagini diferite: o lumină relaxată și caldă datorită structurii și fațadelor, iar în timpul spectacolelor, Arena se transformă în cea mai mare lampă a orașului, un far contemporan.

ALUMIL a contribuit cu mândrie la acest proiect, cu peretele cortină M6 și sistemele arhitecturale din aluminiu M11000, ajutând la realizarea obiectivelor de proiectare și cerințelor tehnice ale acestui magnific reper din Cluj-Napoca.

Arhitecți: Dico și Tiganas

Identitatea proiectului

Tara
Romania
Orasul
Cluj Napoca
Ani
2011
Adaugati la favorite