Alumil Romania
Choose your local website

Noul Muzeu de Arheologie din Alexandroupoli

Situatie

Constructia noului Muzeu de Arheologie din Alexandroupoli are ca rezultat modernizarea culturala a unei a zonei ample din oras. Noua cladire, de 2200 m², este situata pe strada Makris 44, pe un teren de 8400 m².

Provocare

Avand sprijinul autoritatilor muzeului, obiectivul este de a imbunatati continuu atractivitatea tarii ca destinatie turistica, imbogatind produsele si serviciile oferite, aducand totodata o contributie la dezvoltarea economica generala a zonei in folosul economiei locale si ale micilor intreprinderi. Termenul de finalizare a constructiei este preconizat la sfarsitul anului 2020, insa muzeul si-a deschis deja portile in martie 2018, cu o expozitia periodica “Redestos-Salonic, Antichitati intr-o calatorie de refugiat”. In plus, recent a fost anuntat faptul ca o copie fidela a sculpturii impozante “Victoria din Samothrace” realizata din marmura de Thasos, va fi amplasata temporar in muzeu si mutata apoi definitiv in mediul sau natural, pe insula omonima.

Solutie

Valoarea si calitatea noii cladiri a Muzeului de Arheologie din Alexandroupoli au fost imbunatatita prin instalarea sistemelor arhitecturale realizate de ALUMIL: SMARTIA M11000, SMARTIA M5600 si SMARTIA M50. In interiorul salilor Muzeului o conditie de baza reprezinta controlul umbririi si asigurarea ca sunt indeplinite toate conditiile necesare, astfel incat exponatele sa nu fie degradate prin iluminatul exterior si prin variatiile de temperatura. Pe tot parcursul anului, izolarea termica, precum si atenuarea fonica sunt asigurate de sistemul pentru tamplarie batanta, SMARTIA M11000 si cel pentru pereti-cortina, SMARTIA M50. In plus, sistemul de parasolare SMARTIA M5600 asigura umbrirea si controlul eficient al aportului de lumina primit in cladire, oferind in acelasi timp o estetica ridicata datorita designului inovator al lamelelor sale.

Identitatea proiectului

Tara
Grecia
Orasul
Alexandroupoli
Adaugati la favorite

Producator de tamplarie

SENSE-AL, Mpinioris Charalabos