Alumil Romania
Choose your local website

Noutati

Articole noi despre activitătile, obiectivele Alumil și rolul companiei în societate

Loop 60: Aluminiu reciclat certificat pentru profilele sistemelor arhitecturale

Într-o lume nelipsită de schimbări și cu provocări climatice fără precedent, nevoia de a proteja mediul înconjurător și de utilizare responsabilă a resurselor naturale este imperativă. Pentru a susține sustenabilitatea pe termen lung, compania noastră a adoptat un model ecologic, realizând investiții semnificative pentru practici durabile care reduc amprenta noastră asupra mediului și conservă energia și materiile prime. O realizare remarcabilă în angajamentul nostru față de sustenabilitate este introducerea conceptului de Loop 60.

Ce este Loop 60?

Loop 60 reprezintă primul aluminiu reciclat certificat din Grecia pentru profilele sistemelor arhitecturale compuse din 60% material reciclat. Apariția Loop 60 susține implicarea noastră pentru gestionarea durabilă a resurselor, contribuind semnificativ la conservarea energiei și la reducerea impactului asupra mediului.

Această implementare a venit în urma unei analize cuprinzătoare a condițiilor tehnice prealabile și a unei cercetări amănunțite a tehnologiilor de ultimă generație, toate orientate pentru producția de aluminiu reciclat de înaltă calitate. Dezvoltarea Loop 60 a avut la bază un studiu meticulos, conceput pentru a oferi un produs care să îmbine excelența cu durabilitatea.

Procesele de producție și de reciclare pentru Loop 60 dețin certificarea "OK Recycled", în conformitate cu standardele EN 15343 și ISO 14021, oferind fiabilitate și transparență în ceea ce privește conținutul reciclat. Această certificare, acreditată de Sistemul Național de Acreditare  din Grecia și emisă de TÜV AUSTRIA, o entitate de certificare de top la nivel mondial, subliniază angajamentul nostru față de producția și reciclarea consecventă a aluminiului durabil.

Impactul asupra mediului

Loop 60 este o dovadă a aplicabilității economiei circulare în sectorul aluminiului, în care gradul de reciclare de 100% a aluminiului permite reciclarea perpetuă fără nicio pierdere de eficiență sau de proprietăți inerente. Printre inițiativele recente ale companiei noastre în domeniul dezvoltării durabile se numără înființarea unei unități de ultimă generație de sortare și procesare a deșeurilor de aluminiu în cadrul facilităților situate în zona industrială din Kilkis, o investiție de 4,6 milioane de euro finalizată în 2020. Această instalație asigură o linie de producție, procesare și reciclare extrem de eficientă pentru rezultatul unui aluminiu de calitate superioară.

Loop 60 reprezintă o mișcare revoluționară pentru mediu, cu mai multe avantaje cheie:

  • Un consum de energie cu 95% mai mic: Producția secundară de aluminiu din materiale reciclate consumă substanțial mai puțină energie în comparație cu producția primară, putând economisi energie cu până la 95%. Această diferență considerabilă în ceea ce privește consumul de energie marchează un pas decisiv către sustenabilitatea în industria aluminiului și protecția mediului.
  • 76% mai puține emisii de dioxid de carbon (CO2): Implementarea Loop 60 reduce semnificativ emisiile de CO2 cu peste 76% față de media globală pentru producția de aluminiu primar. Această diferență substanțială în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră și consumul de energie între producția primară de aluminiu și cea secundară subliniază rolul aluminiului reciclat ca pivot al economiei circulare și ca soluție durabilă pentru industria metalurgică.

Beneficiile pentru mediu ale sistemelor de aluminiu din Loop 60

Optarea pentru sistemele din aluminiu realizate prin procesul de Loop 60 aduce beneficii semnificative pentru mediu prin:

  • Reducerea consumului de energie.
  • Cerere mai mică de materii prime.
  • Minimizarea generării de deșeuri.

Cu Loop 60, ne apropiem cu pași mari de îndeplinirea misiunii noastre de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor prin sisteme din aluminiu de înaltă calitate și de înaltă performanță, realizate cu un angajament puternic față de responsabilitatea față de mediu.

Vizitați secțiunea noastră de produse pentru a descoperi soluțiile inovatoare care încorporează sustenabilitatea în viața și activitatea dumneavoastră.

Adaugati la favorite