Alumil Romania
Choose your local website

Noutati

Articole noi despre activitătile, obiectivele Alumil și rolul companiei în societate

Indexul ESG al bursei de valori: ALUMIL face parte din cele 35 de companii listate care satisfac criteriile dezvoltării sustenabile

Pe 2 august 2021, noul indice al Bursei de Valori din Atena privind sustenabilitatea, și-a facut intrarea în forță. Acesta este Athex ESG și va monitoriza performanța companiilor privind mediul înconjurător, activitățile sociale și guvernanța corporativă. ALUMIL face parte dintre primele 35 de companii din Grecia care satisfac criteriile pentru a fi inclusă în Athex ESG. 

Prima evaluare a companiilor a avut în vedere datele publicate pentru anul 2019. Aceste date au fost analizate extensiv de Universitatea din Atena (EKPA) în ceea ce privește acuratețea lor. Potrivit celor mai recente evaluări, în perioada 2023 – 2025, se estimează ca 50% dintre fondurile mutuale vor avea criteriul ESG. Această previziune subliniază atât dinamismul indicatorului, cât și tranziția globală către grija pentru mediul înconjurător și către probleme ce țin de responsabilitatea socială corporativă. 

ALUMIL, ca și companie de top în industria aluminiului, a dezvoltat facilități de producție prietenoase cu mediul înconjurător și și-a modernizat guvernanța corporativă prin campanii de responsabilitate socială ce îmbunătățesc viața de zi cu zi a oamenilor. Indicele ESG este o oportunitate semnificativă în ceea ce privește multiplele activități ale ALUMIL Group, oferind informații esențiale investitorilor în ceea ce privește strategia abordată de companie.
Adaugati la favorite