Alumil Romania
Choose your local website

Noutati

Articole noi despre activitătile, obiectivele Alumil și rolul companiei în societate

1770 Pendrell: ALUMIL susține crearea clădirilor sustenabile în Vancouver

Vancouver este unul dintre cele mai populare orașe de pe coasta de vest a Canadei. Orașul se situează, la nivel international, pe prima poziție a locațiilor cu condiții de viață excelente. În ultima decadă, orașul a promovat inițiativa unui plan modern de urbanizare numit “Vancouverism”. Acest plan dorește să transforme orașul Vancouver în cel mai “verde” oraș al lumii, bazat pe valorile sustenabilității!

Principalele caracteristici ale Vancouverismului sunt spațiile publice deschise și funcționale, cu zone verzi și un centru al orașului reproiectat, prin crearea de zgârie-nori rezidențiali. 1770 Pendrell este o altă parte importantă a acestei filosofii. Este un turn contemporan de 21 de etaje care a fost construit recent în zona West End, una dintre cele mai dens populate regiuni din Vancouver. Spectaculoasa clădire se distinge prin design-ul arhitectural impresionant, iar anvelopa clădirii este împărțită în două blocuri separate, oferind un sentiment de dinamicitate. Biroul arhitectural Henriquez Partners Architects care a fost responsabil pentru proiectare a reușit să conserve tradiționalele elemente constituente ale zonei West End.  Aceste elemente, evidente în Pendrell, includ ciment, ferestre de tip fundă și amprenta peisajului ce modelează exteriorul cu ajutorul spațiilor verzi. Mai mult de-atât, elementul metalic al fațadei întregește rezultatul final și ne amintește de navele de marfă aflate în portul din apropierea orașului.

Turnul găzduiește 173 de reședințe moderne de închiriat. În timpul construirii, prioritățile au inclus integrarea armonioasă a mediului exterior și respectarea spațiului public. Produsele ALUMIL s-au aliniat perfect ideii generale a clădirii. Sistemul modular de perete cortină SMARTIA M78 a fost selectat datorită design-ului său cu estetică minimalistă și a proiectării structurate, oferind robustețe statică și un grad ridicat de transparență a fațadei. Un alt sistem ce a servit cu succes la crearea fațadei transparente a fost avansatul sistem liftant- glisant SUPREME 700. S700 reprezintă noua linie de sisteme de ultimă generație ALUMIL ce vizează trendurile contemporane arhitecturale bazate pe transparență, eficientizând iluminarea naturală și îmbinând efieciența energetică extraordinară cu design-ul modern. Merită menționat faptul că S700 a fost certificat pentru performanțele sale în cazuri de condiții meteorologice extreme, conform testărilor de renume internațional privind uraganele, „Miami Dade”. Rezultatul final este întregit prin folosirea SUPREME S77, un sistem batant inovativ, izolat termic, care este o opțiune ideală pentru clădirile cu cerințe solicitante. S77 se evidențiază mulțumită performanțelor superioare privind izolarea termică, atingând nivelul caselor pasive. În plus, pragul jos asigură un nivel înalt de accesibilitate și ușurință în utilizare pentru persoane cu dizabilități, copii și persoane în vârstă. 

1770 Pendrell incorporează toate elementele ce definesc noțiunea de “Vancouverism” ca trend architectural recunoscut global.  Proiectul este bazat pe valori privind sustenabilitatea și conturarea unui stil de viață contemporan. ALUMIL participă constant la proiecte internaționale care se află în fruntea tendințelor arhitecturale moderne din vremurile noastre (vedeți “Vancouver House”, biroul architectural Bjarke Ingels Group). Portofoliul său extins de produse incorporează sisteme inovative din aluminiu care pot satisface cerințe exigente în medii și proiecte variate. 

Adaugati la favorite