Alumil Romania
Choose your local website

Noutati

Articole noi despre activitătile, obiectivele Alumil și rolul companiei în societate

Galeria Națională a Greciei: ALUMIL participă în extinderea impresionantă

În 1896, juristul și iubitorul de artă Alexandros Soutsos și-a încredințat generoasa colecție de artă statului Grec. La acea vreme, nimeni nu și-ar fi putut imagina modul în care acea colecție avea să fie folosită. Totuși, această acțiune a jucat un rol cheie în crearea „Galeriei Naționale a Greciei”, care a fost înființată în anul 1900 în Atena  și a devenit una dintre cele mai emblematice clădiri din istoria culturală a țării. “Galeria Națională” care împlinește 121 de ani de activitate anul acesta, a fost extinsă recent utilizând un nou design arhitectural și relansată pe 24 martie, cu o zi înaintea sărbătoririi Zilei Naționale a Greciei și 200 de ani de independență. 

Birourile arhitecturale ale Grammatopoulos- Panousakis Architects și D. Vasilopoulos Architects au fost responsabile pentru elaborarea noului design, iar AKTOR S.A. a avut în gestiune procesul de construire. Noul design urmărește o filosofie urbană modernă și se aliniază cu abordarea unor muzee similare la nivel global. În special, 11.000 de metri pătrați au fost adăugați clădirii deja existente (9.720 de metri pătrați), mai mult decât dublând astfel spațiul ariilor funcționale. În urma renovării și extinderii, muzeul oferă 2.230 de metri pătrați de noi spații de expoziție. De asemenea, clădirea include 1.645 metri pătrați de spații pentru depozitare a colecțiilor de artă, 910 metri pătrați de sală de recepție și două magazine cu suvenire.

Merită menționat că noua renovata “Galerie Națională” are acum încă un etaj și trei niveluri noi în adâncime. Este proiectată într-o manieră ce insuflă un sentiment de libertate, totodată menținând armonia orașului. Restaurantul este exemplul perfect, fiind localizat la ultimul etaj și oferă o priveliște panoramică asupra Atenei și către monumentul Acropole. Amplii pereți cortină ai clădirii atrag atenția și oferă un aspect contemporan, armonizând interiorul cu mediul exterior.

ALUMIL participă în proiect cu o multitudine de sisteme arhitecturale din aluminiu. Putem menționa SMARTIA M50, un sistem perete cortină avansat. M50 se evidențiază prin design-ul minimalist, performanța energetică ridicată, eficientizarea iluminatului natural și robustețea statică ridicată, chiar și în condiții meteorologice extreme. Stabilitatea structurală este foarte importantă pentru un muzeu precum “Galeria Națională”, cu un volum ridicat de vizitatori, aceasta asigurând siguranța atât a oamenilor, cât și a colecțiilor de artă din cadrul muzeului.  În final, SMARTIA S560  (sistem liftant-glisant) și SMARTIA S67 (sistem batant), completează construcția prin oferirea de funcționalitate ridicată, izolare termică superioară și fiabilitate maximă, fără a face compromisiuri în ceea ce privește aspectul estetic al clădirii.

„Galeria Națională a Greciei” este un reper al istoriei moderne a țării și o organizație culturală importantă ce promovează arta grecească de mai mult de un secol. Suntem mândri de faptul că ALUMIL oferă sisteme din aluminiu de calitate ridicată și că a contribuit la renovarea și extinderea acesteia. Noua clădire a “Galeriei Naționale” este   este o piesă esențială a patrimoniului de artă al lumii și ne bucurăm că facem parte din acest proiect!

Adaugati la favorite