Alumil Romania
Choose your local website

Noutati

Articole noi despre activitătile, obiectivele Alumil și rolul companiei în societate

Orbi Twin Towers din Batumi: Încă un proiect spectaculos realizat cu participarea ALUMIL

Batumi este al doilea cel mai mare oraș al Georgiei și este localizat într-o zonă de însemnătate ridicată, pe latura estică a Mării Negre. Așa numitul “Las Vegas” al Georgiei a reușit să atragă mulți investitori în ultimii ani (în special în industria hotelieră și cea a jocurilor de noroc). Așadar, în ultima decadă, a crescut semnificativ numărul zgârie-norilor ce se pot observa pe linia orizontului.

Unul dintre cele mai ambițioase proiecte din ultimii zece ani din Batumi este reprezentat de “Orbi Twin Towers”. Doi zgârie-nori identici de 160 de metri fiecare, au devenit atracția principală pe bulevardul Khimshiashvili. Fiecare dintre cele două cladiri spectaculoase este formată din 45 de etaje, ansamblul reprezentând unul dintre cele mai mari complexuri hoteliere din lume. Cele două turnuri cumulează un total de 5.000 de camere și apartamente, iar în spațiile comune au fost amplasate magazine, restaurante, cafenele, piscine impresionante și centre spa.

Design-ul arhitectural al celor două clădiri evocă un sentiment de libertate absolută, iar nuanța de albastru a fațadei se îmbină cu linia orizontului oferită de Marea Neagră. Liniile continue oferă o perspectivă contemporană, în timp ce liniile curbe aflate în varful celor două construcții amintesc de un val, urmat de elementul acvatic care este predominant datorită litoralului aflat în apropiere (la o depărtare de numai 70 de metri). Exteriorul fiecărui zgârie-nori este protejat de acțiunea agresivă a proceselor de coroziune specifice zonelor costale sau de condițiile meteorologice extreme prin utilizarea aluminiului și a sticlei de cea mai înaltă calitate. Participarea ALUMIL în proiect se realizează prin intermediul SMARTIA M9660, un sistem batant excelent, care asigură o izolare termică ridicată. Performanța energetică ridicată a sistemului și sustenabilitatea pentru toate zonele climatice sunt două dintre principalele avantaje ale acestuia. În plus, robustețea statică deosebită și funcționalitatea sistemului SMARTIA M9660- chiar și împotriva condițiilor meteorologice extreme- îl face o soluție de top pentru utilizare în zonele costale ale Georgiei (estul Mării Negre).

Proiectul “Orbi Twin Towers” reprezintă o contribuie arhitecturală remarcabilă și unică pentru configurarea liniei de orizont al orașului Batumi. Siguranța simbolizată de acest proiect se aliniază cu viziunea ALUMIL orientată spre excelență și progres susținut. Mai mult, participarea la realizarea acestui proiect confirmă soliditatea prezenței internaționale ALUMIL, aflându-ne, în permanență, în prima linie al dezvoltării și planificării urbane la nivel mondial.
 

Adaugati la favorite