Alumil Romania
Choose your local website

Noutati

Articole noi despre activitătile, obiectivele Alumil și rolul companiei în societate

ArXellence 2: Rezultatele competiției internaționale de arhitectură de la Alumil

„ArXellence 2”, concursul internațional de arhitectură de la ALUMIL, a fost finalizat cu succes Sâmbătă, 21 noiembrie, prin anunțarea celor 6 câștigători ai premiilor și 4 mențiuni onorifice. După prima competiție de succes „ArXellence” din 2018, compania noastră a decis să organizeze „ArXellence 2”.

Competiția a fost avizată de Uniunea Internațională a Arhitecților (UIA) și s-a desfășurată în strânsă colaborare cu Comisia pentru Competiții Internaționale (Consiliul ICC) al UIA. ALUMIL, în calitate de organizator, a asigurat transparența deplină și implementarea standardelor internaționale UNESCO pentru competiții de arhitectură. Membrii internaționali ai juriului au garantat rezultatele, deoarece au evaluat propunerile și au acordat 6 premii și 4 mențiuni onorifice, conform regulamentului concursului.

Provocarea

ALUMIL a făcut un apel deschis pentru propuneri și idei cu privire la reamenajarea coastei de vest din Salonic. Competiția „ArXellence’s 2” își propunea să primească idei inovatoare din partea arhitecților din întreaga lume, pentru crearea unui nou Central Business District (CBD). Conform criteriilor stabilite de UIA, Districtul de Afaceri ar trebui să fie caracterizat prin eficiență energetică ridicată și durabilitate, redefinind poarta de vest a orașului pentru a primi cetățeni și antreprenori (contribuția la dezvoltarea durabilă, impactul social, viabilitatea economică etc.). 
Evoluția și reproiectarea falezei vestice din Salonic își va redefini poziția pe harta internațională și va îmbunătăți calitatea vieții pentru cetățeni. Mai mult, Salonic își va reda prestigiul ca oraș important din zona balcanică, atrăgând investitori, afaceri și noi vizitatori.

 

ArXellence 2 ... în cifre

Participarea la „ArXellence 2” a depășit așteptările noastre: 1.464 de înregistrări din 90 de țări și 173 de proiecte depuse. Din cauza restricțiilor pe care le-a provocat pandemia de coronavirus, evaluarea propunerilor a fost efectuată online, urmând protocoalele internaționale. Juriul a examinat în detaliu fiecare intrare prin teleconferință și proiecția simultană a propunerilor create de arhitecții din întreaga lume. Evaluarea generală de către juriul internațional a rezultat în 6 premii și 4 mențiuni onorifice egale, îndeplinind criteriile UIA.

 

Juriul

Comisia de Votare

Kasper Guldager Jensen, reprezentant UIA (Arhitect, Danemarca)

Nikolaos Salpingidis, reprezentant Alumil (director inovare, Grecia)

Gabriella Carillo (Arhitect, Mexic)

Lauren Haiden (Arhitect, Africa de Sud)

Dimitrios P. Tsomocos (Finanțe și management, Marea Britanie / Grecia)

 

Jurați Alternativi

Sara Martin Camara, reprezentant UIA (Arhitect, Franța)

Oren Sussman (Drept și Finanțe, Israel)

 

Consilier profesional al competiției

Evangelos Lyroudias, Consultant Alumil (Arhitect, Grecia)

 

Premiile

Cele 6 premii acordate de juriul „ArXellence 2” sunt următoarele:

 

Premiul I

Titlul propunerii: The Lodge 

ID concurent: d15bd86f-2938

Numele participantului: Alejandro Piqueras

Birou de arhitectură: ALE Studio

Țara: Spania

 

Premiul II

Titlul propunerii: The Green Ηub

ID concurent: 20d6099c-5616

Numele participanților: Angeliki Tzifa, Sophia Nikolaidou

Țara: Statele Unite ale Americii.

 

Premiul III


Titlul propunerii: Thessaloniki Green Pier

ID concurent: c24d129b-ca90

Numele participanților: Mircea Mogan, Alexandra Virlan

Birou de arhitectură: Mogan Architecture

Țara: Olanda

 

 

Premiul IV

Titlul propunerii: Bioclimatic Urban Lighthouse

ID concurent: 7fcb61a5-e4bc

Numele participanților: Alberto Mizrahi, Guillermo Lesch, Osvaldo Alvarez Rojas, Valeria Franck, Federico Menichetti, Leticia Alfaro, Philippa Jane Page

Țara: Franța

 

Premiul V

Titlul propunerii: De-fragmenting the Productive City

ID competitor: 6a1e10a2-7174

Numele participanților: Maria Chrysoula Akrivou, Antonis Athanasiou

Țara: Olanda

 

 

Premiul VI

Titlul propunerii: A view of the bay - A glance at the future

ID concurent: 5fc57b05-4a53

Numele participanților: Marco Broekman, Floris Van der Zee, Martha Seitanidou, Jordy Stamps, Yunshih Chen, Timothy Simons, Marina Lysenkova

Birou de arhitectură: Bura urbanism

Țara: Olanda

 

Mențiuni de Onoare

(ordine alfabetică după țară)

 

Mențiuni Onorifice

Titlul propunerii: The Gates of Thessalonica

ID concurent: d7633b4d-e29c

Numele participantului: Ivo Panteleev

Birou de arhitectură: ADA - Agenție de proiectare și arhitectură

Țara: Bulgaria

 

Mențiuni Onorifice

Titlul propunerii: Ships Forest

ID concurent: a8ef5994-ee73

Numele participanților: Perraguin Olivier, Spiegelstein Jacques, Letourmy Laurent

Birou de arhitectură: hOP / ar

Țara: Franța

 

Mențiuni Onorifice

Titlul propunerii: Thessaloniki Wave (T-WAVE)

ID concurent: cb17c371-dd7c

Numele participanților: Andrea Michelini, Jacopo Berlendis, Alberto Gasparini, Tommaso Tassi, Alessandro Bonaventura, Mauro Baessato, Rade Batinica, Antonio Spena, Carlo Leonardi, Filippo Marsigli, Roberto Franchini, Giancarlo Franchini, Giacomo Gola, Davide Cappochin, Giuseppe Cappochin, Amarda Velcani, Thimi Rudi, Charis Christodoulou, Avra Bousda, Margarita Lekka, Vilma Chastaoglou, Matteo Taramelli, Roberto Zuccon

Birou de arhitectură: F&M Ingegneria Spa

Țara: Italia

 

Mențiuni Onorifice

Titlul propunerii: City’s New Pulse

ID concurent: c981fd16-5b56

Numele participanților: Esteban Colmenares, Sanhita Chaturvedi, Shashank Jain, Anshul Bhargava, Ben Kikkawa, Joao Pedro Costa, Florentina Tsakiri

Birouri de arhitectură: Studio C + C / Studio 4215

Țara: Regatul Unit

 

Rezultatul și pașii viitori

ALUMIL, fiind o companie internațională de vârf specializată în sisteme arhitecturale din aluminiu, a organizat acest concurs cu scopul de a împărtăși viziunea unui oraș care îmbunătățește calitatea vieții oamenilor. Am făcut un apel deschis pentru idei creative și inovatoare și ne bucurăm că această provocare a inspirat atât de mulți oameni din întreaga lume. În ciuda dificultăților fără precedent cauzate de pandemie, am insistat asupra desfășurării competiției prin menținerea caracterului său internațional. Suntem mândri nu numai pentru numărul mare de propuneri pe care le-am primit de la atâtea țări, ci și pentru că toate depunerile au fost evaluate de un juriu internațional format din profesioniști cu înaltă calificare. Credem că o competiție de idei oferă expertiza necesară, care este crucială pentru fiecare tip de amenajare a teritoriului. Proiectarea arhitecturală are puterea de a invoca evoluția culturală, iar prin concursuri de arhitectură avem șansa de a oferi noi posibilități de îmbunătățire a orașelor.

„ArXellence 2” a fost un concurs care a redeschis proiectul de reamenajare a spațiului urban din Salonic și a creat o platformă plină de idei arhitecturale inovatoare cu privire la reamenajarea falezei vestice a orașului. Dar, mai presus de toate, „ArXellence 2” a transmis un mesaj pozitiv și încrezător de speranță și optimism, bazat pe dezvoltare urbană avansată și durabilitate.


Adaugati la favorite