Alumil Croatia
Choose your local website
installation

Isporuka i ugradnja

Što treba provjeriti tijekom isporuke i ugradnje

Što treba provjeriti tijekom isporuke i ugradnje
Nakon što odaberete partnera koji će Vam izraditi prozore i vrata, postoji nekoliko stvari na koje trebate obratiti pažnju prilikom isporuke i instaliranja prozora koje ste izabrali. Vrlo važan detalj! Tijekom ugradnje, okviri ne smiju doći u izravan dodir sa zidom i podom; inače može negativno utjecati na toplinsku izolaciju. Između prozora i zida ili poda potrebno je postaviti plastične držače sa posebnim izolacijskim materijalima koji se nanose duž cijelog opsega rubova okvira, kako bi se adekvatno izveli u skladu s toplinskom izolacijom, na kraju svi spojevi moraju biti silikonizirani.

Svi prozori moraju imati posebne otvore za odvod vode koja se skuplja od oborina i vlage. Ovi otvori su pokriveni specijalnim plastičnim kapama. Okna prozora moraju imati otvore za odvod vode i na donjem i na gornjem profilu.

Značajno provjeriti pri isporuci

Također biste trebali provjeriti neke vrlo važne točke, poput površine profila od mogućih oštećenja.
Također, ALUMIL logo mora biti vidljiv na okovu kao i na ručici. Pored toga, u suradnji s proizvođačem morate provjeriti rade li prozori ispravno.
Na početku biste trebali provjeriti je li montirani prozor ravan, tj. da nije nagnuta na jednu stranu.
Hinged window

OKRETNO-NAGIBNI PROZORI


  • Prilikom montaže okretno nagibnih okvira otvorite Vaš prozor. Trebalo bi stajati u bilo kojoj poziciji tj. niti da se zatvara niti otvara sam, također otvaranje treba biti tiho.
  • Kad su u pitanju prozori i vrata s dva krila, kad su zatvorena, postoji veza na sredini između krila kada gledamo iznutra, ta veza bi trebala biti ravnomjerna od dna do vrha.
  • Tehničar će Vam također objasniti pravilan način otvaranja i zatvaranja prozora i vrata, koje biste trebali pažljivo slijediti ukoliko imate okretno nagibni prozor ili vrata. Ukoliko primjetite da je kretanje blokirano, ne pokušavajte sami riješite problem, jer samo možete pogoršati stvari. Nazovite tehničara proizvođača koji Vam je istalirao prozor i on će to riješiti u kratkom vremenu.

KLIZNI PROZORI I VRATA


  • Ne biste trebali moći podići klizni prozor ili krilo vrata.
  • Trebate osigurati da su krila prozora ili vrata jednake širine, kližući ih i ostavite da stoje paralelno jedno s drugim. Krila kliznih prozora ili vrata moraju biti iste visine.
  • Ako imamo krilo koje klizi u zid, udaljenost između krila i zida mora biti prekrivena određenim profilom kako voda ne bi prodrla. Kada se krilo koje klizi u zid potpuno uvuče u zid, ne bi trebalo biti dodira između krila i zida.
sliding windows
Entrance Door

ULAZNA VRATA

  • Ulazna vrata ne bi trebala predstavljati problem prilikom zatvaranja i zaključavanja i ne smiju se kretati kad su zaključana ako ih gurnete i povučete.
  • Sva ulazna vrata trebaju imati prag, čak i ako je prag nizak na visini od samo 1 cm, inače se ne mogu ugraditi brtve i velika je vjerojatnost da će doći do puhanja.

ROLETE

Također treba provjeriti i rad roleta. Ako je električni motor blokiran, pozovite tehničara koji će riješiti problem jer su mehanizmi za rolete složeni i bilo kakvo neadekvatno rukovanje s njima može dovesti do neželjenih rezultata
Rolling Shutters
Accessories

PRATEĆI PRIBOR

Pribor koji se koristi za izradu prozora ili vrata vrlo je važan faktor za pravilan rad i dugovječnost. Ova kategorija uključuje gume, mehanizme, spojnice, poluge, šarke, klizače itd. Proizvođači moraju koristiti dodatke koje su predložili dizajneri i proizvođači aluminijskih sustava.

Dokumentacija koju mora podnijeti proizvođač na temelju CE znaka.

GARANCIJA ZA KVALITETU

QUALITY GUARANTEESProizvođači trebaju kupcima pružiti jamstvo kvalitete za sve instalirane proizvode. Minimalno jamstveno razdoblje je dvije (2) godine. Uz pravilnu upotrebu, održavanje i čišćenje, kupac pridonosi izbjegavanju problema s besprijekornim izgledom.              

 

 

CE ZNAK

CE MarkingAko ste u Europskoj uniji, od proizvođača biste trebali dobiti dokument s oznakom CE. Ovo je obvezno prema standardima Europske unije (EU) za svaku kuću za prozore i vrata. CE znači francuska riječ "Conformité Européenne", što znači europska sukladnost. CE ni na koji način ne označava kvalitetu materijala, već samo kao sigurnost za krajnjeg korisnika. Proizvod koji nema oznaku CE nije dopušten na tržište Europske unije, što znači da su nelegalni.