Alumil Croatia
Choose your local website
Header after sales

Instrukcije za čišćenje i održavanje prozora i vrata

Međutim nisu samo proizvođači oni koji imaju obveze. Svaki kupac ima obavezu u pogledu održavanja svojih prozora!
CLEANING DOOR AND WINDOW FRAMES

ČIŠĆENJE PROZORA I VRATA

Vaše prozore i vrata treba očistit najmanje jednom godišnje.
Međutim, ako se Vaš dom nalazi blizu mora ili industrijske zone, prozore je potrebno češće čistiti. Morate imati na umu ne oštetiti neki dio ili izgled Vaših prozora dok ih čistite. U idealnom slučaju trebalo bi koristiti meku krpu ili spužvu, mnogo vode i blaga sredstva za čišćenje, kao što je sapun za posuđe.

Pažnja: Nikad nemojte koristiti vrtna crijeva ili opremu za čišćenje visokog pritiska.

ZAŠTITA POVRŠINE

Pobrinite se za besprijekoran izgled svojih prozora. Da bi Vaš prozor zadržao svoj početni besprijekoran izgled, morate ukloniti građevinske materijale koji su se mogli zaglaviti tijekom postavljanja prozora i dodatnih radova, poput cementa, žbuke itd.
Ne lijepite materijale poput ljepljivih traka ili drugih vrsta traka na aluminijumske profile jer mogu oštetiti boju.
Ako primjetite tragove silikona ili ljepila, vrlo pažljivo ga ukolinite plavim alkoholom imekom krpom ili vatom. Pri održavanju prozora nemojte koristiti materijale s hrapavom površinom, žicama ili jakim sredstvima za čišćenje jer možete oštetiti njihovu površinu.
SURFACE PROTECTION
ACCESSORIES PROTECTION

ZAŠTITA PRATEĆEG PRIBORA

Na kliznim vratima pazite da klizači i vodilice ne dođu u kontakt s tlom ili raznim tvrdim elementima. Četke treba održavati čistim bez prašine ili ljepila. Što se tiče okretno-nagibnih prozora, za najbolju vodonepropusnost vodite računa o brtvama i gumama koje je potrebno podmazati jednom godišnje silikonskim sprejom.