Alumil Croatia
Choose your local website
Glass Options

Opcije stakla

Mnogi će možda pomisliti da treba birati između jednostrukog, dvostrukog ili trostrukog stakla kad odlučuju koji stil prozora odgovara vašim potrebama, ali postoji još više izbora s naglaskom na energetsku učinkovitost i visoke performanse kao i na estetiku. Pregledajte ove informacije da biste saznali kako različiti Low-E premazi, paneli i druga poboljšanja utječu na performanse vaših prozora. Staklo je glavni dio ukupne površine prozora, u prosjeku od 70% do 80%. Dakle, njegov utjecaj na energetsku učinkovitost, smanjenje buke i sigurnost je ogroman.
Prije svega, što se tiče sigurnosti i smanjenja buke, možete birati između različitih laminiranih stakala, kaljenog stakla ili stakla koje kombiniraju obje tehnologije (na primjer, staklo za automobile). Nadalje, možete birati između različitih debljina stakla između pojedinih, dvostrukih ili trostrukih staklenih ploča debljine od 5 mm do 80 mm. Što je debljina staklena ploča, to je bolja toplinska i bučna izolacija, kao i sigurnost koju možete dobiti.

Pored toga, posebni plinovi argona (netoksični) mogu se puniti u dvostruku i trostruku ostakljenost za poboljšanu toplinsku izolaciju. Imajte na umu da sustav prozora, prema svom dizajnu, može poprimiti određene debljine stakla. Toplinski izolirani aluminijski sustavi, s povećanom toplinskom izolacijom zbog posebnih poliamida, u većini slučajeva mogu podržavati deblje staklene ploče.

Konačno, zahvaljujući naprednoj tehnologiji stakla s disperznim polimernim disperziranim kristalima (PDLC), prozirnost staklenih ploča može se prilagoditi Vašoj privatnosti ili potrebama osvjetljenja.

Jedno staklo: jednostavno i ekonomično

Zbog nižih troškova, jednostruki stakleni prozori odlični su za garaže, šupe za alate i druge negrijane prostore. Također, kada se prozori s jednim okvirom pokvare, jeftiniji su za popravak, jer vam treba samo jedna staklena ploča. Ako je energetska učinkovitost razlog za zabrinutost, opcije s dvostrukim ili trostrukim ostakljenjem mudriji su izbor.
Dual Pane Glass

Dvostruko staklo: novi standard

Dvostruko zastakljivanje sastoji se od dvije staklene ploče koje se međusobno obično spajaju aluminijskim razmakom ili termalnim odstojnikom (poliamidni profil) i zapečaćuju posebnim ljepilom. Oni nude značajno veću toplinsku i zvučnu izolaciju u odnosu na pojedinačno staklo u koje je ugrađena samo jedna staklena ploča.

Energetski efikasna dvostruka stakla: Štedite energiju i novac uz učinkovita dvostruka stakla

Dvostruko zastakljivanje s dvostrukim ostakljenjem, koje je poznato i kao nisko emisijsko staklo, strukturirano je poput konvencionalnih dvostrukih stakla, ali postoje posebna stakla koja nude veću toplinsku izolaciju zahvaljujući izolacijskom plinu koji se puni između dvije staklene ploče.

Konkretno, sastoji se od dvije staklene ploče koje se obično spajaju kroz aluminijumski otvor ili termički razmak (profil) i zapečaćuju posebnim ljepilom. Prvo staklo je čisto staklo, a drugo se posebno obrađuje primjenom sloja s niskom emisijom (Low-E Glass) koji osigurava visoku refleksiju sunčevog infracrvenog zračenja i tako smanjuje prijenos  infracrvenog zračenja u interijer. Uz to, kao što je već spomenuto, prostor između dvije staklene ploče ispunjen je argonskim plinom za poboljšanu toplinsku izolaciju.

Zahvaljujući učinkovitim dvostrukim ostakljenjem mogući su manji toplinski gubici iznutra i izvana vašeg doma. Štoviše, neželjena vrućina tijekom ljeta smanjuje se zbog smanjenja intenzivnog sunčevog zračenja, što osigurava bolje klimatske uvjete.

Trostruko staklo: Izuzetna energetska učinkovitost

Trostruko ostakljivanje uključuje tri sloja stakla kako bi se osigurala vrlo visoka toplinska izolacija, povećavajući energetsku učinkovitost zgrade.

Primjenom Low-E premaza na dvije staklene površine, minimalna se toplina sunčevog zračenja prenosi u dom, održavajući vaš interijer hladnijim ljeti, posebno u područjima sa jakom sunčevom svjetlošću. Osim izvrsne toplinske izolacije, pružaju I vrlo visoku razinu redukcije zvuka, što značajno doprinosi boljim životnim uvjetima..

Triple Pane Glass