Alumil Croatia
Choose your local website
benefits-header

Pružanje pogodnosti koje najviše cijenite.


Izgrađen na najnovijoj tehnologiji i podržan dugogodišnjim iskustvom, AlumilCal® je danas najnapredniji softver u industriji prozora i vrata.
processing and design

Obrada i dizajn

AlumilCal® je softverski alat dizajniran za rad s bazama podataka arhitektonskih sustava. Svaki profil, uložak ili dodatak koji vam ALUMIL daje dodani su u bazu podataka i DXF / DWG crteži se mogu povezati s njima. To znači kada stvarate položaj u

AlumilCal®, istovremeno stvarate podatke o tom proizvodnom položaju.
Možete dodati detalje o zidnom povezivanju da biste dobili potpune detalje presjeka, zajedno s informacijama o složenim dizajnerskim materijalima i koristeći EPDM detalje.

Stupovi fasada mogu se umetnuti vodoravno, okomito i pod bilo kojim kutom. Program automatski predlaže praktične verzije veze.

Informacije o U vrijednosti mogu se dobiti na temelju kombinacije profila prilikom dizajniranja položaja. Dodavanjem podataka o staklu i ploči možete dobiti potpune informacije o vrijednosti U za svaku poziciju.

Okov za prozore i vrata može se odabrati iz padajućeg izbornika koji omogućava jednostavno podešavanje korak po korak. Unaprijed definirani ili prilagođeni hardverski paketi mogu se implementirati vrlo brzo. Hardverski paketi omogućuju vam da složite sve potrebne dijelove hardvera u određenom položaju jednim pritiskom na tipku.

Duljine profila mogu se izraditi na temelju materijala i optimizacije reznih ploča. AlumilCal® može definirati faktor otpada za konkretan projekt radi bolje kontrole troškova, optimizacije rezanja i iskorištavanja šipki.

Kao što vidite iz kratkog opisa nekih funkcija u AlumilCal®-u, kada stvorite detaljne pozicije, možete dobiti vrlo korisna i točna izvješća. Ova se izvješća mogu koristiti u svrhu davanja preciznih i detaljnih cijena za svaki projekt.

Postoji niz dodatnih opcija koje omogućuju dodavanje svih ostalih materijala koje koristite u svoj projekt, uključujući troškove izrade, transporta, ugradnje.
AlumilCal® ima sve cijene arhitektonskih sustava u svojoj bazi podataka i omogućava vam unošenje dogovorenih rabata iz ugovora. Možete također stvoriti različite vrste ponuda za svoje klijente kako bi konačno prilagodili izvještaj koji sadrži ponudu i crteže.

Strukturna analiza

Pomoću modula strukturne analize možete prilagoditi parametre za statički proračun postojećim uvjetima kako je određeno u normi EN 1991-1-4. Standardi mnogih zemalja već postoje u AlumilCal®-u. Podaci o opterećenju vjetrom mogu se unijeti ručno ili automatski izračunati. Ovisno o specifičnim standardima i određenim zemljama, možete birati između različitih zona vjetra s pripadajućim kategorijama terena.

Statika greda
Za vrata i prozore, vodoravne i okomite unose se kao jednostavna greda. Za okomite fasadne zidove raspon i njihova širina su proizvoljni, dok je s druge strane definirano dodavanje srednjih nosača.

Statika stakla
Sve standardne vrste stakla, kao što su flot staklo, lijevano staklo, kaljeno staklo, staklo koje se stari i laminirano staklo mogu se odabrati prilikom unosa


Opterećenje vjetrom može se izračunati torzija i savijanje svakog staklenog panela. Dobivena vrijednost uspoređuje se sa zahtjevima tehničkih propisa za uporabu linearno laminiranog stakla. Također uzimamo u obzir klimatsko opterećenje koje nastaje u izoliranom staklu zbog sezonskih razlika u tlaku. Granicu odstupanja određuje dobavljač stakla i može se unijeti izravno u statičke granične vrijednosti.
structural analysis
Reports & Printouts

Izvještaji i ispisni obrasci

AlumilCal® ima širok raspon standardnih izvještaja i obrazaca za ispis; i izgled i informacije prikazane na ovim obrascima mogu se prilagoditi postavkama za svako izvješće. Možete odlučiti koji će se podaci prikazivati ​​u obliku ispisa i na primjer odrediti želite li prikazati cijeli posao, samo odabrane faze ili odabrane položaje. Također možete kombinirati pozicije za različite poslove i sažeti ih u jednom izvješću o ispisu.

Ovisno o obliku ispisa, možete mijenjati sve što želite bilo u programu za obradu teksta AlumilCal® ili izravno u programu Microsoft Word ili Excel. AlumilCal® se može izravno povezati s Microsoft Officeom koji može automatski prelaziti s jednog programa na drugi. Format .rtf se koristi za prijenos na druge alate za obradu teksta.

Saznajte više o nekim pojedinačnim oblicima ispisa u AlumilCal®.

Procjena
Na osnovu Vaših ulaznih podataka, Vaših početnih uvjeta kupnje i cijena dobavljača pohranjenih u bazi podataka, AlumilCal® će izračunati ukupnu cijenu troškova vašeg projekta. Uz pomoć unesenih troškova i troškova rada, kompletnih troškova proizvodnje, svi troškovi se izračunavaju i prikazuju vrlo jasno. Ponuda uzima u obzir sve materijale dobavljača kao i specifičnosti određene zemlje kao što su cijena profila šipke, težina, površina, izrada površinske obrade po volumenu, kutiji ili težini profila, cijene stakla izračunavaju se prema projektu ili cjeniku, po površini ili u skladu s razinom cijene (npr. stupanj od 3 cm) i oznakama, npr. za prijevoz. Također se može definirati uključuje li ponuda cjelovitu specifikaciju za naručivanje ili samo korisni materijal. Nadoplatu za otpad možete definirati sami ili izračunati automatski u AlumilCal®.

Svi elementi projekta u AlumilCal® prikazuju se vrlo jasno na pozicijskom crtežu. Podaci o boji profila, sustavu profila i staklu također se mogu prikazati u obliku za ispis.

Analiza materijala
Stvarni materijalni zahtjev uspoređuje se s količinom narudžbe za vaš projekt na vrlo jasan način. Stoga je moguće odmah prepoznati cijene materijala i vrlo brzo naći početnu točku za optimizaciju na brz i jednostavan način.

Izvještaj U vrijednost
U vrijednost, izračunata automatski nakon unošenja elemenata, predstavljena je vrlo jasno i sveobuhvatno u izvješću o vrijednosti U. Čak i za kompletne geometrijske konstrukcije možete dobiti precizno izračunatu vrijednost U.

List za rezanje
Proizvodna dokumentacija razvrstana je po položaju i razvrstava se na osnovne elemente i umetke. Dodatni dijelovi i pribor mogu se po želji prikazati ili ukloniti. Program prikazuje zidne zavjese i njihove umetke s različitih strana.

Sjecišta

Svi profili u AlumilCal® dodjeljuju vlastiti CAD crtež, što znači da kad ste stvorili položaj sa staklom, svaki je CAD crtež "spojen" zajedno kako bi stvorio cijeli presjek. Možete pogledati odjeljke u odjeljku "Element".

Ovisno o sustavu koji koristite, možete vidjeti profile, staklene brtve, pa čak i okove kao što su ručke i šarke. U standardnoj verziji svi korisnici mogu vidjeti odjeljke i ispisati ih.

Alternativno, možete izvesti odjeljke iz AlumilCal® u CAD ili ih uvesti iz AutoCAD-a ili ih spremiti kao DXF / DWG dokument. Moguće je i izvoz vektorskih formata kao što su BMP, JPG i EMF.
Cross Sections
Bar Optimisation

Optimizacija šipki

Profili se mogu optimizirati do cijele duljine šipke kako bi se dobilo najmanje moguće otpada.

Izvještaj o optimizaciji prikazuje grafičku orijentaciju profila na stroju za rezanje, uzimajući u obzir duljinu svake trake.

Ostaci šipki u stvarnoj duljini koji se nalaze na skladištu također se mogu uzeti u obzir tijekom optimizacije.

Ovaj program izračunava najoptimalnije fiksne duljine. Različiti rasponi duljina mogu se postaviti kao različite fiksne duljine, tako da je multipliciranje fiksnih dužina po profilu.

Svakom profilu dodijeljen je bar kod koji se može ispisati na naljepnicama. Pakirani ili nepakirani profili mogu se optimizirati, a sam izvještaj može zasebno prikazivati ​​nepakirane profile s unutarnjim, vanjskim papirom i trakom.

Besplatna optimizacija
Možete unijeti neovisne duljine rezanja. Te se duljine mogu odnositi na profile u bazi podataka ili jednostavno slobodno definirati duljine traka i dimenzije profila.

2D optimizacija

Pravokutne limene ploče mogu se optimizirati na različite veličine.

AlumilCal® uzima u obzir mogu li se rotirati površine ovisno o strukturi površine i mogu li se rezovi perforirati takozvanim giljotinskim rezanjem.

U procjeni se navodi površina potrebnih ploča, potrošnja po ploči u ukupnom otpadu. Odabrane ploče mogu se mijenjati kako bi se smanjila količina otpada.
2D Optimisation
Position Libraries

Položaj knjižnice

Knjižnica sustava
Alumilcal implementira "knjižnicu sustava", što znači da su stvoreni unaprijed definirani stilovi koje korisnik može uvesti u projekt.
U određenom smislu to omogućava obradu stila / veličine. AlumilCal® je pripremio sjenila i mreže protiv komaraca za osnovne tipologije koje su unaprijed dizajnirane u knjižnici sustava kako bi se mogle uvesti iz baze podataka LogiKal sustava i dodati dimenzije i boju koje želite. Već će biti stvoreni položaji u biblioteci stilova sa svim odabranim profilima, okovima i dodacima.  Kada uvezete položaj možete ga promijeniti na uobičajen način ili ga spremiti i stvoriti procjenu ili druga izvješća.

Korisnička biblioteka
Korisnička biblioteka slična je knjižnici sustava, ali nju kreiraju i kontroliraju korisnici. Bilo da stvarate standardne stilove energetskih prozora za korisnike koji odabiru veličinu ili odabir mogućnosti dizajniranja vrata harmoniku kako biste ih brzo uključili u projekt.

Korisnik može kreirati jednostavne navigacijske mape i svaki korisnički stil može biti dodat za sve korisnike sa pristupom.

Moguće je stvoriti i knjižnicu sa prozorima i vratima za fasade.

Korisnička baza podataka

AlumilCal® pruža korisniku mogućnost unosa podataka u bazu podataka.  Na primjer, prilagođeni okovi mogu se sažeti u pakete okova. Program vam omogućuje kombiniranje pribora različitih dobavljača. Također možete stvoriti vlastiti popis staklenih paketa. Cijena standardnog ili pjeskarenog stakla izračunava se po jedinici ili oznakama na staklu. Ažuriranje programa i baze podataka ne utječe na podatke unesene u korisničku bazu.
Card Suite 2D
Constructions with CAD

CAD-Suite 2D

AlumilCal® je opremljen internim CAD modulom koji se ističe zahvaljujući lakom i jednostavnom rukovanju. Jasan raspored svih relevantnih funkcija čini AlumilCal® CAD u skladu sa zahtjevima arhitektonskih konstrukcija profila.

Građevinska folija, lim, izolacija, smjernice itd. mogu se lako i brzo uvesti u AlumilCal® CAD. Nacrtani predmeti mogu se odabrati i uređivati ​​u bilo kojem trenutku. Automatski dodijeljene oznake dinamički se mijenjaju.

Crteži koji se najčešće koriste mogu biti raspoređeni u blokove. Promjene se vrše u upravljanju blokovima i automatski se ažuriraju na svim područjima crteža. Nacrtani predmeti mogu se postaviti u različite slojeve.

DWGDWG i DXF dokumenti se mogu lako uvesti u AlumilCal® CAD. Naravno, kao tema mogu se sačuvati AlumilCal® crteži kao DWG i DXF dokumenti. BMP, JPEG, EMF, PS i ZIP formati.

Moguće je pristupiti i vanjskim CAD programima poput npr. AutoCAD pomoću sučelja.
Uz sve osnovne funkcije crtanja, AlumilCal® CAD pruža i posebne funkcije. Na primjer, ako generirate poprečni  presjek profila u kombinaciji sa staklom, bit će vam omogućeno unjeti sve bitne detalje. Npr. sistemski profili, varijante lajsni za zastakljivanje, ispuna, debljine stakla, osnovni elementi ili dodatni umetnuti profili.
Čarobnjak jednostavno i brzo stvara presjeke fasadnih profila. Pored sustava i profila, možete odabrati i vrstu i kut profila pokrova.

Standardni generator opreme omogućuje Vam brzo crtanje vijaka, čeličnih greda i drvenih profila. Presjeci pojedinih položaja unose se u CAD iz modula poprečnog presjeka.
Planovi projekata i rezni popisi također se mogu prikazati kao crteži. Također vam mogu biti korisni dobro složeni dijalozi koji su prikazani kao crtež kao informacija.