Alumil Romania
Choose your local website
Anodizing surface treatment

De ce să alegeți aluminiul?

Sunt nenumărate posibilități în ceea ce privește materialul pentru producerea de ferestre și uși. În contextul acesta, cu ce este mai bun aluminiul?
În primul rând, aluminiul este un metal cu proprietăți mecanice excelente, ce a revoluționat numeroase sectoare. Chiar dacă este mai ușor decât alte metale, are o rezistență mecanică sporită și acesta este motivul pentru care este așa des utilizat în industria aerospațială, un domeniu atât de solicitant.

De asemenea, este foarte rezistent la mai multe forme de coroziune și are costuri aproape zero pentru mentenanță.

Mai mult decât atât, aluminiul este cel de-al treilea cel mai întâlnit metal din scoarța terestră. Este un material ecologic ce poate fi reciclat continuu, păstrându-și caracteristicile fără niciun fel de risc de degradare. Energia necesară reciclării este de doar 5% din cea consumată pentru producția sa inițială, făcând din el unul din cele mai ecologice materiale din industria construcțiilor. În particular, avantajele ferestrelor și ușilor din aluminiu sunt următoarele:

Mechanical properties

Proprietăți mecanice

Profilele din aluminiu sunt soluția ce vă va furniza uși și ferestre robuste și care va spori siguranța și rezistența pe termen lung.

În caz de fluctuații mari de temperatură, tâmplăria din aluminiu nu se deteriorează pe termen lung, fapt ce este important în regiuni cu volum mare de soare și cu temperaturi crescute pe durata verii. De aceea, dimensiunile oferite rămân constante și nealterate și nu sunt predispuse la expandare sau contracție. Așadar, se obține etanșeitatea la apă și aer și o potrivire perfectă între ramă și cercevea.

De asemenea, robustețea tâmplăriei din aluminiu permite crearea de deschideri ample pentru pătrunderea unui volum mare de lumină naturală, fără teama că profilele s-ar putea răsuci sau îndoi, așa cum se întampla adesea cu alte materiale mai sensibile. Chiar și în cazul profilelor foarte subțiri, o ușă cu o cercevea dublă poate susține mai mult de 100kg.

Nu în ultimul rând, în caz de incendiu, ușile și ferestrele de aluminiu nu susțin extinderea acestuia și, de fapt, o limitează. Aluminiul, în contrast cu alte materiale, absoarbe și îndepartează o mare parte din căldura produsă de foc. Atunci când aluminiul se topește, la temperaturi de 660 de grade Celsius, încetinește extinderea focului, fără a produce gaze inflamabile sau toxice.

Siguranță

Ușile si ferestrele din aluminiu oferă un nivel ridicat de siguranță, datorită construcției lor solide și durabile, tinând la distanță posibili infractori.

Datorită robusteții lor, funcționează foarte eficient cu numărul mare de mecanisme și accesorii, pentru o siguranță îmbunătățită. Sistemele pentru ferestre și uși ALUMIL sunt certificate pentru protecție anti-efracție, în concordanță cu standardul international RC - Resistance Classification.

Security
Design

Aspect și proiectare

Spațiul în care locuim definește o parte din persoana noastră, având în vedere că petrecem mai mult de 50% din timp în reședința noastră. Dacă stăm să ne gândim, tâmplăria unei case reprezintă partea esențială a funcționalității sale și a valorii sale estetice, conturând aspectul exterior și atmosfera din interior.

Profilele din aluminiu pentru ferestre și uși oferă posibilități nenumărate de design, atât din punct de vedere al tipologiilor și dimensiunilor (ca de exemplu design minimalist cu profile foarte subțiri, tipologii în colț liber, multiple construcții pentru uși), precum și tratamente pentru suprafețe, cu o paletă de culori și texturi foarte variată, disponibilă pentru a satisface toate nevoile și dorințele. Niciun alt material nu poate oferi atât de multă flexibilitate, fără niciun alt fel de limitare.

 

Nu în ultimul rând, sistemele din aluminiu nu sunt reprezentate doar de ferestre și uși, ci permit crearea unui număr mare de construcții arhitecturale. Asta înseamnă că dacă veți vizita un executant de aluminiu, puteți primi o cotație generală pentru soluții integrate care vor aduce îmbunătățiri semnificative casei dumneavoastră, acolo unde este necesar.

Izolare termică

Este adesea spus că profilele din aluminiu au un dezavantaj atunci când vine vorba de izolare termică sau de atenuare fonică, ceea ce este un mit! Progresele din tehnologie și cercetarea continuă au dus la dezvoltarea unor sisteme cu izolare foarte avansată.

Profilele din aluminiu ranforsate cu poliamida specială pentru izolare oferă un nivel ridicat de izolare termică potrivit pentru construcții pasive cu zero sau aproape zero consum de energie. În combinație cu tâmplăria cu barieră termică, o fereastră izolată termic din aluminiu vă va proteja casa de temperaturi neplacute atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară. Mai mult decât atât, mulțumită utilizării garniturilor avansate pentru etanșeitate, chiar și vânturile nordice foarte puternice sunt gestionate corespunzător, fără niciun fel de risc ca ferestrele dumneavoastră să permită pătrunderea aerului rece în încăpere. Tot aici putem aminti și de tipurile de geam termoizolant și anume: geam termopan de control termic, geam termopan de siguranță, geam termopan securizat, geam izolant termopan de atenuare fonică sau geam termoizolant tripan.


Nu în ultimul rând, gradul ridicat de reflexie al aluminiului ține departe radiațiile solare și scade căldura absorbită de tocuri, pe durata perioadelor îndelungate de soare, contribuind la menținerea temperaturii în interiorul reședinței.

Thermal insulation
Sound insulation

Atenuare fonică

Atenuarea fonică este de asemenea o caracteristică importantă care trebuie luată în considerare atunci când este vorba despre alegerea unei tamplării pentru ușă sau pentru fereastră, mai ales pentru reședințele situate în medii urbane, cu un nivel al poluării fonice mai ridicat. În acest sens există teste și certificări în ceea ce privește nivelurile de atenuare fonică ale ușilor și ferestrelor.

Materialele puternic izolatoare folosite de ALUMIL atât intern, cât și în perimetrele sistemelor noastre, precum și sistemul de închidere ermetică ale ferestrelor și ușilor, fără a lăsa niciun spațiu liber în cazul închiderilor, pentru pătrunderea sunetului, oferind un grad ridicat de izolare fonică.

Bineînțeles, similar izolării termice, cel mai important factor pentru îmbunătațirea atenuării fonice sunt panelurile de sticlă ce urmează să fie instalate pe uși și ferestre. De exemplu, geamul triplu oferă atenuare fonică superioară ferestrelor cu panel simplu.