Alumil Romania
Choose your local website
installation

Plasarea comenzii si livrare

Elemente de verificat in timpul instalarii si livrarii

Dupa ce ati ales un executant de tamplarie pentru usile si ferestrele dumneavoastra, exista cateva aspecte carora trebuie sa le acordati atentie sporita in timpul livrarii si instalarii tamplariei alese. Un detaliu foarte important! In timpul instalarii, tamplaria nu trebuie sa ia contact direct cu pardoseala sau cu peretii, altfel izolarea termica este anulata. intre toc si podea sau perete sunt instalati coltari din plastic si alte materiale izolatoare, pentru a mentine toate proprietatile ferestelor sau usilor si toate sunt sigilate cu silicon.

Toate ferestrele au orificii speciale in tocul lor, pentru drenajul apei pluviale colectate si a umiditatii. Aceste orificii sunt acoperite cu capace speciale. Cercevelele au de asemenea orificii speciale pentru drenarea apei, in partea superioara si in partea inferioara a profilului.

Verificari importante la livrare

Este necesar sa verificati cateva aspete importante, precum suprafata profilelor, pentru eventuale daune.

De asmenea, logo-ul ALUMIL trebuie sa apara pe accesoriile vizibile, ca de exemplu manerele. Mai mult decat atat, in cooperarea cu executantul este necesara verificarea functionarii corecte a ferestrelor. Initial, este necesara verificarea nivelarii instalarii, pentru prevenirea instalarii intr-o directie gresita a ferestrelor.

Hinged window

FERESTRE BATANTE

  • La instalarea unei tamplarii de ferestre batante, deschideti geamul. Este necesar sa stea in orice pozitie si nu sa se inchida sau deschida pe cont propriu, iar deschiderea sa se faca in mod silentios.
  • In ceea ce priveste ferestrele si usile cu cercevea dubla, atunci cand sunt inchise, exista un spatiu care ramane intre cercevele in interior, care trebuie sa fie uniform de sus pana jos.
  • Tehnicianul ii va arata beneficiarului modalitatea corecta de deschidere si inchidere a ferestrelor si usilor, pe care trebuie sa o urmeze in cazul in care este vorba de sisteme oscilo-batante. In cazul in care observati ca motiunea este greoaie sau blocata, nu incercati sa remediati problema pe cont propriu, deoarece exista riscul agravarii situatiei. Tehnicienii executantului pe care l-ati ales va rezolva situatia.

USI SI FERESTRE GLISANTE

  • In mod normal, nu ar trebui sa existe posiblitatea ridicarii unei ferestre sau usi glisante.
  • Asigurati-va ca cercevelele ferestrelor si usilor au aceeasi latime atunci and le glisati si cand le tineti paralele una cu alta. Cercevelele ferestrelor glisante si ale usilor trebuie sa aiba aceeasi inaltime.
  • In ceea ce priveste buzunarele tamplariei ferestrelor, spatiul dintre aluminiu si perete trebuie sa fie acoperit cu un profil care sa nu permita patrunderea apei pluviale. Cand este vorba de ferestre care se gliseaza direct in perete, nu trebuie sa existe contact cu acesta.
sliding windows
Entrance Door

USI DE ACCES

  • Usile de acces nu ar trebui sa prezinte niciun fel de greutate cand sunt incuiate sau sa nu se miste cand este presiune pe ele la tragerea acestora sau la incuiere.
  • Toate usile de acces trebuie sa aiba prag, chiar daca este unul de dimensiuni foarte refuse de doar 1 cm, altfel garniturile nu pot fi instalate si exista riscul patrunderii aerului.

RULORI PENTRU UMBRIRE

Trebuie, de asemenea, sa verificam functionarea corecta a rulourilor pentru umbrire. Daca motorul electric este blocat, apelati cu incredere la tehnician pentru a va ajuta cu remedierea situatiei, ca de exemplu mecanismele complexe si orice interventie fara grija din partea noastra poate produce exact rezultate opuse celor asteptate.
Rolling Shutters
Accessories

ACCESORII

Accesoriile utilizate la constructia ferestrelor si usilor sunt un factor important in operarea corecta si durata de viata. Aceasta categorie include garnituri, mecanisme, colturi, manere, balamale, rulouri etc. Este necesar ca executantii sa foloseasca toate accesoriile propuse si aprobate de producator pentru sistemele de aluminiu.

Documente pe care producatorii trebuie sa le livreze, bazate pe marcajele CE

GARANTIA CALITATII

QUALITY GUARANTEES

Executantii furnizeaza clientilor certificate de garantii pentru toate produsele instalate. Garantia minima pe care o oferim este de doi (2) ani. Cu o utilizare corecta, mentenanta si curatare, un client contribuie la prevenirea oricaror probleme de functionare si la un aspect fara cusur.

 

MARCAJE CE

CE Marking

De asemenea, este necesar sa primiti un documente special CE de la producator. Este o obligatie a acestuia, conform cu standardele Uniunii Europene, pentru fiecare usa sau fereastra pentru uz rezidential. CE este prescurtarea pentru "Conformité Européenne", care inseamna conformitate europeana. CE nu este un indicator al calitatii materialelor, dar unul de siguranta pentru beneficiarul final. Produsele care nu au marcaje CE nu sunt permise pe piata Uniunii Europene, ceea ce inseamna ca sunt ilegale.