Ferestre pivotante
Ferestrele pivotante sunt un bun inlocuitor pentru proprietarii care doresc sa profite de o ventilare maxima intr-o incapere. Cerceveaua ferestrei pivotante este securizata pe tocul ferestrei cu un mecanism pivotant, localizat la jumatatea lungimii cercevelelor ferestrelor opuse, ce ataseaza cerceveaua tocului. Fereastra poate fi atunci deschisa spre interior fie orizontal sau vertical, depinzand de localizarea mecanismului pivotant. Acesta lasa cerceveaua suspendata pe mijlocul tocului, sustinuta de pivoti opusi. O fereastra pivotanta ofera si optiunea deschiderii complete.
Ferestre fixe
Ferestrele fixe sunt fixate in perete, fara niciun mecansim de deschidere sau inchidere. In general, sunt utilizate pentru a permite patrunderea luminii in incapere. In cazul acestora, obloanele sunt fixate pe toc. Acest tip de fereastra este utilizat in situatiile in care lumina este necesara sau ventilarea nu este posibila prin intermediul unui geam fix.
In final, avand in minte siguranta si o mai buna calitate a vietii, toate usile si ferestrele pot fi combinate cu plase contra insectelor, rulouri si obloane. ALUMIL ofera o gama vasta de produse, ce va asigura ca veti gasi solutia ce corespunde perfect nevoilor dumneavoastra.
Design
Design-ul ferestrelor si usilor a evoluat foarte mult si pot, cu adevarat, schimba aspectul spatiului dumneavoastra de locuit. Trendul principal in zilele noastre este reprezentat de designul minimalist, cunoscut si sub numele de ""less is more"". Designul minimalist are ca scop asigurarea unei panorame neobturate si, prin urmare, si sporirea volumului de lumina naturala ce patrunde in incapere, pentru imbunatatirea calitatii vietii dumneavoastra.
Produsele ALUMIL sunt proiectate in concordanta cu ultimele trenduri si au:
- Linii drepte si minimaliste
- Manere ergonomice cu aspect deosebit si in o varietate mare de culori
- Balamale ascunse
- Cercevele ascunse, pentru minimizarea suprafetei vizibile din aluminiu
- Rame ascunse in perete
- Profile de blocare inguste, pentru suprafete vitrate extinse, fara intrerupere.
- Praguri de dimensiuni reduse, ce faciliteaza accesul seniorilor, copiilor si persoanelor cu nevoi speciale, in concordanta cu standardele europene.
Inspectarea nivelului de izolare termica a unei usi sau a unei ferestre
Tipul de usa sau de fereastra pe care-l alegem afecteaza direct nivelul de izolare termica pe care aceasta il va avea. Asadar, precum am mai mentionat, ferestrele batante ofera un grad de izolare termica mai ridicat fata de cele glisante, avand in vedere ca designul lor permite o blocare mai eficienta, multumita garniturilor izolatoare, plasate in jurul foii ferestrei. Din acelasi motiv, cum ar fi nivelul etanseitatii, o fereastra glisanta cu foaie dubla, in care una din foi este glisanta si cealalta fixa, ofera o izolare termica mai ridicata decat una corespondenta in care ambele sunt glisante. Totusi, pentru a fi siguri ca fereastra pe care o alegem are un nivel crescut de izolare termica, ar trebui sa avem in considerare doi factori: valoarea Uf si Uw.
Valoarea Tf indica nivelul de izolare termica al ferestrei fara panelul de sticla, pentru a masura doar pierderile de energie a tocului si a foii. Prin indicativul Uf, putem compara direct doi rame diferite si sa tragem concluziile necesare despre nivelul de izolare termica. Totusi, pentru a ajunge la o concluzie finala, este necesar sa verificam si valoarea Uw, ce indica totalul pierderilor termice, incluzand panelul de sticla. Avand in vedere faptul ca sticla reprezinta de regula 70-80% din suprafata totala a ferestrei, este evident ca indicatorul Uw este crucial, daca avem in vedere nivelul de izolare termica a unei ferestre.
De exemplu, o fereastra de aluminiu fara bariera termica, alaturi de sticla eficienta energetic, poate avea un nivel de izolare termica similar cu un alt sistem mai scump, din aluminiu, izolat termic, ce nu include un panel de sticla cu bariera termica. Asadar, trebuie sa acordam mai multa atentie ambelor indicatori, dar sa ne concentram, in acelasi timp, mai mult pe indicatorul Uw, care este, la fine, bariera termica. Luati in considerare faptul ca in cazul usilor de acces, indicatorul se numeste Ud si masoara nivelul izolarii termice a usii combinat cu panelul aplicat.
Nu in cele din urma, indicatorul Ug determina nivelul de izolare termica de sine statatoare. In particular, valoarea Uf combinata cu valoarea Ug, conduc spre valoarea finala Uw (pentru ferestre/usi de balcon) sau valoarea Ud (pentru usi de acces).
Este important sa reamintim faptul ca toti indicatorii de mai sus masoara pierderile termice, de aceea se numesc si indicatori de transmitere termica. Cu cat mai scazuta e pierderea termica, cu atat e mai ridicat nivelul izolarii usilor si ferestrelor. Asadar, cu cat mai scazut e indicele Uf, Ug, Uw si Ud, cu atat e mai crescuta eficienta usilor si ferestrelor. De exemplu, o usa glisanta cu Uw = 1,6 W/m2k va oferi un grad mai crescut al izolarii decat o usa glisanta cu Uw = 1,9 W/m2k. In final, noi accentuam faptul ca Uw si Ud trebuie sa fie intotdeauna calculate si comparate pe dimensiuni specifice de rame.