Alumil Romania
Choose your local website
Glass Options

Optiuni pentru sticla

Multi ar putea crede ca este necesar sa aleaga doar intre sticla cu un panel, panel dublu sau tripan, atunci cand trebuie sa se decida asupra stilului pe care sa il aleaga. Dar sunt chiar si mai multe optiuni, cum ar fi cele care privesc eficinta energetica, performantele ridicate, precum si aspectul. Retineti informatiile acestea pentru a invata cum diferite tipuri de paneluri sau alte elemente afecteaza performanta ferestrelor dumneavoastra. Vitrarea este partea principala din suprafata totala a ferestrelor, reprezentand aproximativ 70-80% din suprafata. Asadar, influenta sa asupra eficientei energetice, atenuarii fonice si sigurantei este foarte crescuta.

In primul rand, privind siguranta si atenuarea fonica, puteti opta intre diferite tipuri de sticla laminata, ferestre securizate si sticla ce combina ambele tehnologii (ca de exemplu, geamurile pentru masini). Mai mult decat atat, puteti alege dintre diferite tipuri de grosimi ale sticlei, fie paneluri simple, duble sau triple, cu grosimi ce variaza intre 5mm si 80mm. Cu cat este mai gros panelul de sticla, cu atat are un nivel mai ridicat de atenuare fonica si o izolare termica mai buna, precum si un nivel de siguranta crescut.

In plus, un gaz non-toxic poate fi infiltrat in panelurile duble sau triple, pentru imbunatatirea nivelului izolarii termice. Notati faptul ca un sistem de ferestre, depinzand de designul sau, poate fi dotat cu anumite grosimi. Sistemele din aluminiu cu bariera termica, pe langa gradul lor ridicat de izolare termica, datorat poliamidelor speciale, pot sustine paneluri mai groase de sticla. In cele din urma, multumita tehnologiilor avansate ale sticlelor cu cristale speciale (PDLC - Polymer Dispersed Liquid Crystal), transparenta panelurilor de sticla poate fi adaptat in concordanta  cu nevoile dumneavoastra.

Sticla Simpla - Simpla si eficienta economic

Datorita costurilor reduse, ferestrele cu geam simplu sunt ideale pentru garaje, camere de ustensile si alte cladiri exterioare fara incalzire. De asemenea, cand un astfel de geam se sparge, costurile reparatiei sunt mai reduse, avand in vedere ca este necesar un singur rand de sticla. Daca eficienta energetica este o grija, atunci optiunea mai buna este un geam dublu sau triplu.
Dual Pane Glass

Geam dublu: Noul standard

Geamul dublu este definit prin doua paneluri de sticla aduse impreuna, de obicei printr-un element despartitor (profil de poliamida) si sigilat cu un lipici special. Ofera izolare termica semnificativa si atenuare fonica ridicata, comparat cu sticla simpla, unde este integrat un panel unic de sticla.

Geam dublu cu eficienta energetica: Economisiti energia si resursele financiare, multumita sticlei duble cu eficienta energetica ridicata.

Sticla dubla cu eficienta energetica, cunoscut si drept viraj cu emisie redusa, este structurat ca orice geam dublu, dar are sticla speciala, ce ofera un nivel ridicat de izolare termica, multumita gazului izolant cuprins intre cele doua panouri de sticla.

Concret, este compus din doua paneluri de sticla, ce sunt aduse impreuna printr-un element din aluminiu (un profil) si sunt sigilate cu un lipici special. Primul panel de sticla este un geam clar, in timp ce al doilea este procesat, aplicand un strat pentru emisii reduse (low-E glass), ce asigura reflexia eficienta a radiatiilor solare si reduce felul in care radiatia infra-rosu este transmisa in spatiile interioare. Mai mult decat atat, dupa cum a mai fost mentionat, spatiul dintre cele doua sticle este umplut cu un gaz pentru o mai buna izolare termica.

Asadar, prin geamul dublu cu eficienta termica, pierderile termice din interiorul catre exteriorul resedintei dumneavoastra sunt reduse. Mai mult decat atat, caldura neplacuta din timpul verii este redus, datorita scaderii radiatiei solare intense, asigurand conditii climatice mai bune.

Geam triplu: Eficienta energetica extrema

Geamul triplu incorporeaza trei niveluri de sticla, pentru a asigura izolarea termica ridicata, imbunatantind eficienta energetica a cladirilor. Aplicand un strad de Low-E pe suprafata, cladura estre transferata in interiorul casei, darorita radiatiilor solare, pastrand interiorul mai racoros pe timp de vara, special in zone cu soare mai itens. Pe langa izolarea termica, de asemenea, ofera si atenuare fonica, contribuind la conditii mai bune de trai.
Triple Pane Glass