Alumil Romania
Choose your local website
Glass Options

Opțiuni pentru sticlă

Mulți ar putea crede că este necesar să aleagă doar între sticla cu un panel, panel dublu sau tripan, atunci când trebuie să se decidă asupra stilului pe care să îl aleagă. Dar sunt chiar și mai multe opțiuni, cum ar fi cele care privesc eficința energetică, performanțele ridicate, precum și aspectul. Rețineti informațiile acestea pentru a învăța cum diferite tipuri de paneluri sau alte elemente afectează performanța ferestrelor dumneavoastră. Vitrarea este partea principală din suprafața totală a ferestrelor, reprezentând aproximativ 70-80% din suprafață. Așadar, influența sa asupra eficienței energetice, atenuării fonice și siguranței este foarte crescută.

În primul rând, în ceea ce privește siguranța și atenuarea fonică, puteți opta între diferite tipuri de sticlă laminată, ferestre securizate și sticlă ce combină ambele tehnologii (de exemplu, geamurile pentru mașini). Mai mult decât atât, puteți alege dintre diferite tipuri de grosimi ale sticlei, fie paneluri simple, duble sau triple, cu grosimi ce variază între 5mm și 80mm. Cu cât este mai gros panelul de sticlă, cu atât are un nivel mai ridicat de atenuare fonică și o izolare termică mai bună, precum și un nivel de siguranță crescut.

În plus, un gaz non-toxic poate fi infiltrat în panelurile duble sau triple, pentru îmbunătățirea nivelului izolării termice. Notați faptul că un sistem de ferestre, în funcție de designul său, poate avea diferite grosimi. Sistemele din aluminiu cu barieră termică, pe langă gradul lor ridicat de izolare termică, datorat poliamidelor speciale, pot susține paneluri mai groase de sticlă. În cele din urmă, mulțumită tehnologiilor avansate ale sticlelor cu cristale speciale (PDLC - Polymer Dispersed Liquid Crystal), transparența panelurilor de sticlă poate fi adaptată în concordanță cu nevoile dumneavoastră.

Sticla Simplă - Simplă și eficientă economic

Datorită costurilor reduse, ferestrele cu geam simplu sunt ideale pentru garaje, camere de ustensile și alte clădiri exterioare fără încălzire. De asemenea, când un astfel de geam se sparge, costurile reparației sunt mai reduse, având în vedere că este necesar un singur rând de sticlă. Dacă eficiența energetică este o grijă, atunci opțiunea mai bună este un geam dublu sau triplu.
Dual Pane Glass

Geamul dublu: Noul standard

Geamul dublu este definit prin două paneluri de sticlă aduse împreună, de obicei printr-un element despărțitor (profil de poliamidă) și sigilat cu un lipici special. Oferă izolare termică semnificativă și atenuare fonică ridicată, comparativ cu sticla simplă, unde este integrat un panel unic de sticlă.

Geam dublu cu eficiență energetică: Economisiți energia și resursele financiare, mulțumită sticlei duble cu eficiență energetică ridicată.

Sticla dublă cu eficiență energetică, cunoscută și drept vitraj cu emisie redusă, este structurată ca orice geam dublu, dar are o sticlă specială, ce oferă un nivel ridicat de izolare termică, mulțumită gazului izolant cuprins între cele două panouri de sticlă.

Concret, este compus din două paneluri de sticlă ce sunt aduse împreună printr-un element din aluminiu (un profil) și sunt sigilate cu un lipici special. Primul panel de sticlă este un geam clar, în timp ce al doilea este procesat, aplicând un strat pentru emisii reduse (low-E glass), ce asigură reflexia eficientă a radiațiilor solare și reduce felul în care radiația infraroșu este transmisă în spațiile interioare. Mai mult decât atât, după cum a mai fost menționat, spațiul dintre cele două sticle este umplut cu un gaz pentru o mai bună izolare termică.

Așadar, prin geamul dublu cu eficiență termică, pierderile termice din interiorul către exteriorul reședinței dumneavoastră sunt reduse. Mai mult decât atât, căldura neplacută din timpul verii este redusă, datorită scăderii radiației solare intense, asigurând condiții climatice mai bune.

Geam triplu: Eficiență energetică extremă

Geamul triplu incorporează trei niveluri de sticlă, pentru a asigura izolarea termică ridicată, îmbunătățind eficiența energetică a clădirilor. Aplicând un strat de Low-E pe suprafață, căldura este transferată în interiorul casei, datorită radiațiilor solare, păstrând interiorul mai răcoros pe timp de vară, în special în zonele cu soare mai intens. Pe lângă izolarea termică, de asemenea, oferă și atenuare fonică, contribuind la condiții mai bune de trai.
Triple Pane Glass