Alumil Romania
Choose your local website
Glass Categories with Specific Features

Categorii de sticla si specificatiile sale

adobe_pic-options

Low-E: Tratament de suprafata pentru reducerea emisiilor

Tratamentul Low-E este un strat foarte subtire ce se aplica pe suprafata sticlei pe geamul dublu sau triplu. Tratamentul poate fi invizibil ochiului liber, dar este cu certitudine acolo, cu toate avantajele sale.

Tratamentul protejeaza contra razelor UV ce pot deteriora tesaturile covoarelor, mobila si chiar va poate afecta vederea si pielea. De asemenea, reflecta caldura in timpul verii, filtand radiatiile solare si pastrand la distanta radiatiile infra-rosu.
Mai mult decat atat, o cateogire specialza de Low-E (pasiv), contribuie la mentinerea unui aer cald in incapere pe timp de iarna, functionand similar cu sticlele termos.

Ferestre cu structura de siguranta:

Vitrarea multipanel sau cu sticla laminata este reprezentata de doua sau mai multe paneluri de sticla reunite. Una sau mai multe pelicule de unire puternice (PVB), ce nu afecteaza claritatea sticlei, sunt amplasate intre panelurile de sticla.

Pelicula functioneaza ca un material conector intre sticle, rezultand intr-un fel de "sandvis" pentru sticle si pelicule, rezultand un tot unitar, compact si rezistent, cu durabilitate crescuta contra spargerilor, siguranta ridicata si atenuare fonica accentuata. Daca se sparg panelurile de sticla laminata, nu se vor imprastia cioburile, pentru ca pelicula amplasata intre paneluri retine partile sparte impreuna. In acest mod, colturile ascutite si periculoase sunt evitate, in cazul in care fereastra se sparge, ele in mod normal putand produce raniri serioase. De aceea se numesc ferestre cu structuri de siguranta.

Sticla securizata

Sticla securizata este sticla procesata termic cu durabilitate mecanica si termica. Sticla este incalzita, atingand temperaturi de pana la 600 de grade si apoi este rapid (pentru securizare completa) sau incet (amplificare termica) racita. In ambele cazuri, un control strict al procesului de racire este solicitat.

Acest proces supune suprafata de sticla sub o forta de compresie permanenta, oferind sticlei caracteristici speciale, precum rezistenta la socuri mecanice sau termice, de exemplu de 5 ori mai ridicate (tratate termic) sau de 2 ori mai puternice (amplificate termic), in comparatie cu sticla conventionala. Acest proces protejeaza sticla de spargere provocata de diferentele mari de temperatura ce se produc la nivelul suprafetei sale (ca de exemplu cele provocate de lipsa umbririi).

Este important ca sticla expusa la radiatiile solare extinse sa aiba un grad ridicat de absorbtie a energiei. Mai mult decat atat, in caz de spargere, sticla securizata se destrama in particule mici si rotunde, eliminand riscul partilor ascutite sa provoace alte probleme, altfel reprezentand un pericol, precum sticla conventionala.
Tempered-Glass-options
Reflecting-Glasses-options

Sticla reflectorizanta

Sticla reflectorizanta respinge o cantitate insemnata de radiatii solare, reducand semnificativ patrunderea sa in interior. Este o alegere buna pentru zone caracterizate de lumina solara puternica, asigurand conditii cu temperaturi agreabile, mai ales vara, prevenind incalzirea excesiva datorata radiatiei solare intense. Totusi, probabil, exista riscul de a cauza reflexii neplacute, in mediul inconjurator.

Sticla rezistenta la foc

Sticla rezistenta la foc se deosebeste de celelalte tipuri de sticla prin rezistenta la contra focului sau, in alte cuvinte, contra temperaturilor foarte ridicate. Depinzand de utilizarea sa, poate fi geam simplu sau dublu, cu separator pentru o izolare termica mai eficienta.
Sticla folosita in acest caz este intotdeauna sticla laminata, insemnand ca incorporeaza forma unui sandvis, cu pelicule expansive speciale, ce se vor expanda dupa ce vor atinge anumite temperaturi, pentru a oferi o rezistenta la foc mai crescuta. Depinzand de timpul necesar intarzierii patrunderii focului in incapere, se poate alege sticla cea mai potrivita, ce asigura protectie pentru 30, 60, 90 sau 120 minute. Bineinteles, panelul de sticla singur nu este suficient pentru a asigura protectia necesara. Fereastra sau usa de aluminiu trebuie sa fie capabila sa reziste focului. De aceea, sistemele rezistente la foc sunt intotdeauna testate si certificate pentru o anume rezistenta si durata, in combinatie cu vitajul lor.
fire_1-options