Alumil Romania
Choose your local website
Glass Categories with Specific Features

Categorii de sticlă și specificațiile sale

adobe_pic-options

Low-E: Tratament de suprafață pentru reducerea emisiilor

Tratamentul Low-E este un strat foarte subțire ce se aplică pe suprafața sticlei geamului dublu sau triplu. Tratamentul poate fi invizibil ochiului liber, dar este cu certitudine acolo, împreună cu toate avantajele sale.

Tratamentul protejează împotriva razelor UV ce pot deteriora țesăturile covoarelor, mobila și vă pot afecta chiar vederea și pielea. De asemenea, reflectă căldura pe timpul verii, filtrând radiațiile solare și păstrând la distanță radiațiile infraroșu.
Mai mult decât atât, o categorie specializată de Low-E (pasiv), contribuie la menținerea unui aer cald în încăpere pe timp de iarnă, funcționând similar cu recipientele tip termos.

Ferestre cu structură de siguranță:

Vitrarea multipanel sau cu sticlă laminată este reprezentată de două sau mai multe paneluri de sticlă unite. Una sau mai multe pelicule de unire puternice (PVB), ce nu afectează claritatea sticlei, sunt amplasate între panelurile de sticlă.

Pelicula funcționează ca un material conector între sticle, rezultatul fiind asemănător unui "sandwich", rezultând un tot unitar, compact și rezistent, cu durabilitate crescută în cazul spargerilor, siguranță ridicată și atenuare fonică accentuată. Dacă se sparg panelurile din sticlă laminată, cioburile nu se vor împrăștia deoarece pelicula amplasată între paneluri ține părțile sparte laolaltă. În acest mod, colțurile ascuțite și periculoase sunt evitate, ele în mod normal putând produce răniri serioase. De aceea se numesc ferestre cu structuri de siguranță.

Sticla securizată

Sticla securizată este sticla procesată la temperaturi ridicate, cu durabilitate mecanică și termică. Sticla este încălzită, atingând temperaturi de până la 600 de grade și apoi este rapid (pentru securizare completă) sau încet (amplificare termică) răcită. În ambele cazuri, un control strict al procesului de răcire este solicitat.

Acest proces supune suprafața de sticlă sub o forță de compresie permanentă, oferind sticlei caracteristici speciale, precum rezistența la șocuri mecanice sau termice, de exemplu de 5 ori mai ridicate (tratate termic) sau de 2 ori mai puternice (amplificate termic), în comparație cu sticla convențională. Acest proces protejează sticla de spargerea provocată de diferențele mari de temperatură ce se produc la nivelul suprafeței sale (ca de exemplu cele provocate de lipsa umbririi).

Este important ca sticla expusă la radiațiile solare extinse să aibă un grad ridicat de absorbție a energiei. Mai mult decât atât, în caz de spargere, sticla securizată se destramă în particule mici și rotunde, eliminând riscul părților ascuțite să provoace alte probleme, altfel reprezentând un pericol, precum sticla convențională.
Tempered-Glass-options
Reflecting-Glasses-options

Sticla reflectorizantă

Sticla reflectorizantă respinge o cantitate însemnată de radiații solare, reducând semnificativ pătrunderea acestora în interior. Este o alegere bună pentru zone caracterizate prin lumină solară puternică, asigurând condiții cu temperaturi agreabile, mai ales vara, prevenind încălzirea excesivă cauzată de radiațiile solare intense. Totuși, poate exista riscul de a cauza reflexii neplăcute în mediul înconjurător.

Sticla rezistentă la foc

Sticla rezistentă la foc se deosebește de celelalte tipuri de sticlă prin rezistența împotriva focului, sau, în alte cuvinte, împotriva temperaturilor foarte ridicate. Depinzând de utilizarea sa, poate fi geam simplu sau dublu, cu separator pentru o izolare termică mai eficientă.
Sticla folosită în acest caz este întotdeauna sticlă laminată, însemnând că incorporează forma unui sandwich, cu pelicule speciale, ce se vor expanda după atingerea anumitor temperaturi, pentru a oferi o rezistență mai crescută la foc. În funcție de timpul necesar pătrunderii focului în încăpere, se poate alege sticla cea mai potrivită, care asigură protecție pentru 30, 60, 90 sau 120 minute. Bineînțeles, de unul singur, panelul de sticlă nu este suficient pentru a asigura protecția necesară. Fereastra sau ușa de aluminiu trebuie să fie capabile să reziste focului. De aceea, sistemele rezistente la foc sunt întotdeauna testate și certificate pentru o anume rezistență și durată, în combinație cu vitrajul lor.
fire_1-options