Alumil Romania
Choose your local website
factors

Factori ce afecteaza performanta ramelor

Window orientation and placement

Pozitionarea si orientarea

Pozitionarea unui toc este o alta caracteristica importanta si un criteriu in alegerea finala potrivita nevoilor dumneavoastra. Expunerea la soare, conditiile meteorologice, presiunea vantului si orientarea tocului sunt factori ce trebuie luati in considerare (de exemplu, pentru ferestrele cu orientare spre nord, alegerea unor sisteme fara bariera termica nu este recomandata, datorita posibilelor pierderi de energie. In acelasi sens, ferestrele cu orientare spre sud sunt expuse mai mult radiatiilor solare).

Design-ul tocului

Modul de operare al unui toc poate juca un rol esential in alegerea sa, afectand ventilarea, modul de curatare, umbrirea si functionalitatea.
Window Design
Glass Choice

Vitrarea

Vitrarea este o caracteristica foarte importanta, deoarece joaca un rol vital in coeficientul de eficienta energetica a unei tamplarii. Vitrarile moderne sunt conforme cu standardele eficientei energetice, iar cele mai noi au geam dublu sau triplu, cu una sau doua camere de aer intre ele, pentru o mai buna izolare contra caldurii sau sunetelor puternice si, mai mult decat atat, inlocuiesc cu succes modelele mai vechi. Sistemele vitrate cu bariera termica pot ridica niste costuri pentru client, la momentul achizitiei, dar pot fi considerate niste investitii pe termen lung, deoarece vor reprezenta adevarate economii pentru bugetul dumneavoastra.

Umbrirea

Orientara unei deschideri afecteaza modul in care umbrirea este produsa in incapere. Pentru deschiderile cu orientare nordica, sistemele orizontale simple (stabile sau puse in miscare) ofera umbrire mai buna, dat fiind faptul ca razele solare se reflecta dintr-un unghi mai crescut pe timp de vara, spre deosebire de perioada iernii. Mai mult decat atat, pentru deschierile nordice, sistemele de umbrire nu sunt necesare. Pentru cele estice sau vestice, sistemele verticale sunt recomandate, deoarece fac subiectul luminii solare directe, in timpul orelor pranzului.
Window shading