Alumil Romania
Choose your local website
factors

Factori ce pot afecta performanta sistemelor

Window orientation and placement

Poziționarea și orientarea

Poziționarea unui toc este o altă caracteristică importantă și un criteriu în alegerea finală potrivită nevoilor dumneavoastră. Expunerea la soare, condițiile meteorologice, presiunea vantului și orientarea tocului sunt factori ce trebuie luați în considerare (de exemplu, pentru ferestrele cu orientare spre nord, alegerea unor sisteme fără barieră termică nu este recomandată, din cauza posibilelor pierderi de energie. În același sens, ferestrele cu orientare spre sud sunt expuse mai mult radiațiilor solare).

Design-ul tocului

Modul de operare al unui toc poate juca un rol esențial în alegerea sa, afectând ventilarea, modul de curățare, umbrirea și funcționalitatea.
Window Design
Glass Choice

Vitrarea

Vitrarea este o caracteristica foarte importantă, deoarece joacă un rol vital în coeficientul de eficiență energetică a unei tâmplării. Vitrările moderne sunt conforme cu standardele eficienței energetice, iar cele mai noi au geam dublu sau triplu, cu una sau două camere de aer între ele, pentru o mai bună izolare contra căldurii sau sunetelor puternice și, mai mult decât atât, înlocuiesc cu succes modelele mai vechi. Sistemele vitrate cu barieră termică pot ridica niște costuri pentru client, la momentul achiziției, dar pot fi considerate niște investiții pe termen lung, deoarece vor reprezenta adevarate economii pentru bugetul dumneavoastră.

Umbrirea

Orientara unei deschideri afectează modul în care umbrirea este produsă în iîcăpere. Pentru deschiderile cu orientare nordică, sistemele orizontale simple (stabile sau puse în mișcare) oferă umbrire mai bună, dat fiind faptul ca razele solare se reflectă dintr-un unghi mai crescut pe timp de vară, spre deosebire de perioada iernii. Mai mult decât atât, pentru deschierile nordice, sistemele de umbrire nu sunt necesare. Pentru cele estice sau vestice, sistemele verticale sunt recomandate, deoarece fac subiectul luminii solare directe, în timpul orelor pranzului.
Window shading