Alumil Romania
Choose your local website

Z House

Provocare

Crearea unei reședințe într-o locație cu elemente naturale puternice este întotdeauna o provocare mare. În cadrul unei livezi de măslini din zona nord-estică a insulei Corfu, această provocare a devenit o oportunitate pentru proiectarea unei case în armonie cu exteriorul și care inspiră prin liniile sale minimaliste.

Solutie

Z House a oferit arhitectei Maria Doxa “pânza” perfecta pentru a “picta” o vilă utilizând “culorile” dealurilor din Corfu și a Mării Ionice. În structura clădirii, 3 mari volume ies în evidență. Volumul de piatra aflat cel mai jos se află în spatele sitului și vizează înclinația suprafeței. Cele două volume mai mici au în vedere elementele de piatră- cea aflată deasupra și cea din față- formând o construcție care are forma literei Z, de unde și denumirea clădirii. Merită menționat că această construcție este proiectată în așa fel încât motilitatea interioară urmează forma de Z, la fel cum și vântul urmează același tipar, “vizitând” dealul în timpul adierii pe coastă.

Privind Z House de la depărtare, arată ca și cum cineva a plantat-o în interiorul unei grădini de măslini, având în minte un respect extraordinar pentru mediul înconjurător. Unul dintre primele elemente impresionante ale Z House este piscina sa. Nivelul apei atinge limita dealului și, privind din interior, se creează o continuitate vizuală intre apa piscinei și mare. 

Un alt element caracteristic al Z House sunt ușile de balcon glisante, foarte largi, aflate la nivelul solului ce crează o unitate între mediul interior și exterior, eficientizează iluminarea naturală a reședinței și potențează priveliștea neegalată asupra mării. La interiorul casei, simplitatea și liniile continue oferă sentimentul de calm necesar fiecăruia dintre noi. Diferitele materiale sunt combinate unele cu altele în cel mai armonios mod cu putință. De la suprafețele pereților din beton ale etajelor superioare până la detaliile din lemn, totul este ghidat de viziunea privind minimalismul și relaxarea.

Z House este o reședință modernă ce combină confortul cu simplitatea și design-ul contemporan cu peisajul natural. Aceasta este o clădire cu standarde înalte, care la baza proiectării, are elementul uman și interacțiunea sa cu natura.

Arhitect: Maria Doxa

Identitatea proiectului

Tara
Greece
Orasul
Kerkyra
Ani
2018
Adaugati la favorite

Producator de tamplarie

Labiris Giorgos