Alumil Romania
Choose your local website

Villa B

Provocare

Pe un deal pietros de un verde luxuriant localizat în orașul Danilovgrad din Muntenegru, a fost nevoie de construirea unei reședințe a cărui design să fie în contrast cu mediul exterior, dar utilizând materiale inspirate din acesta.

Solutie

Privind vila din exterior, lateralele din lemn ale parterului înălțat suscită atenția vizitatorului. Plimbându-ne pe sub stâlpii de lemn putem observa o masă de grădină și locuri de parcare, în timp ce, îndreptându-ne spre interior, remarcăm bucătăria, sufrageria și livingul. Deasupra nivelului inferior există o terasă cu punte din lemn care constituie un spațiu de adunare deschis și un punct de întâlnire.

La etajul superior al reședinței, lemnul cedează locul betonului. Forma cubică a primului etaj iese la suprafață din desișul pădurii, iar liniile sale drepte și simple oferă un aspect ce contrastează cu mediul înconjurător complex, respectând armonia peisajului. La interiorul primului etaj , găsim dormitoarele și zonele comune. Interiorul reședinței urmează filosofia arhitecturală a fațadei. Simplitatea este în prim plan și fiecare spațiu are o utilizare practică clară. Merită menționat faptul că vila are o multitudine de ferestre- unele dintre ele cu o anvergură generoasă- iar prin intermediul sistemelor avansate din aluminiu, eficientizarea iluminării naturale și sentimentul de unitate internă sunt atinse.

Viziunea celor de la ANDU architects care au proiectat Villa B, a fost să creeze o reședință cu o identitate arhitecturală clară și o abordare minimalistă care să poata declanșa un dialog contrastant cu mediul exterior al pădurii. Rezultatul oferă o construcție armonioasă ce face condițiile de locuit funcționale și plăcute.

 

Arhitecți: ANDU architects

Identitatea proiectului

Tara
Montenegro
Orasul
Danilovgrad
Ani
2019
Dimensiune
500 m2
Adaugati la favorite